Fordmods Logo

Fixed, dont bother opening. 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: Fixed, dont bother opening.
Posted: Mon Sep 26, 2005 1:55 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 320

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: AU-XR8

Location: Sth Syd
NSW, Australia

On Friday my front left Boston splits starting making cracking noises and cutting out, but Saturday they had died.

I pulled the x-over out and had it checked, all was ok there.

Today my front right splits decided to die. Same thing, started crackling and cutting out and now they're dead.

Over the past few weeks I've noticed that the sound power and level has been slowly declining.

The speakers are running off a JL e4300 4-channel amp.

Anyone have any ideas where I can start looking for problems?

A new amp is outta the question at the moment. Want to try and fix this one.

 

_________________

She'd be a lot more modded if I didn't have to keep wasting cash on repairs.

Last edited by BLKXR8 on Tue Sep 27, 2005 7:20 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 26, 2005 1:58 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6913

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: BF XR6, BF XT Wagon

Power: 197 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

Sounds like a new plan by the terrorists to rid the world of music. You are their unlucky first victim.

Sorry mate I go no idea. :lol:

 

_________________

EL XR8
Timmeh banned himself from being a moderator.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 26, 2005 2:50 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 320

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: AU-XR8

Location: Sth Syd
NSW, Australia

Hahahah least then I'd know whats wrong with it.

 

_________________

She'd be a lot more modded if I didn't have to keep wasting cash on repairs.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 26, 2005 2:51 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 708

Joined: 19th Jul 2005

Ride: 08 BF MK11 Fairmont Ghia

Location: Manly west
QLD, Australia

mabey check all the connections to see if they are touching and shorting. just a thought
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 26, 2005 3:02 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 320

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: AU-XR8

Location: Sth Syd
NSW, Australia

All connections are right. Fuses are all working fine and power getting thru. No shorts I can see anywhere. Im pretty sure it'll be a problem with either the headunit or the amp. Pretty sure amp but it's gonna take some searching.

 

_________________

She'd be a lot more modded if I didn't have to keep wasting cash on repairs.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 27, 2005 7:20 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 320

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: AU-XR8

Location: Sth Syd
NSW, Australia

Problem solved. Thanks guys.

 

_________________

She'd be a lot more modded if I didn't have to keep wasting cash on repairs.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 27, 2005 7:20 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6913

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: BF XR6, BF XT Wagon

Power: 197 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

What was the problem?

 

_________________

EL XR8
Timmeh banned himself from being a moderator.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 27, 2005 11:25 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2396

Joined: 25th Sep 2005

Gallery: 9 images

Ride: Da Maverick & xe ute

Location: Upper FTG. melbourne
VIC, Australia

i wudda thought he had low batt voltage, putting the amp into stability issues which usually results in dc on the speaker lines, which can do that ^^^ 2 ur speakers, not the most effective way 2 listen 2 music. hehe bl, good to know its fixed tho

 

_________________

Mods: sprint kit, steeda short shift, svo lip, El handles, El Air intake, au xr wheels, lukey cat back, jbl focal and pioneer sterio <--- Sold

Xe ute - Bright green with 302

Da maverick - Straight gas turbo

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 28, 2005 1:40 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 320

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: AU-XR8

Location: Sth Syd
NSW, Australia

You wouldnt believe it but where the wires were run from the amp to the splits, the positive wire on each side had been cut/frayed on a piece of sharp metal running down the side.

Slowly the wires came apart but where they were they occasionally touched resulting in the messed up sound.

Always the simplest problem. Lucky I didnt leave it to the stereo install place or i'd have $250 of new splits and he's just reconnect the wires and still charge me the new speakers.

 

_________________

She'd be a lot more modded if I didn't have to keep wasting cash on repairs.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 12:36 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names