Fordmods Logo

FORD BA INSTALLTION OF HEAD UNIT 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: FORD BA INSTALLTION OF HEAD UNIT
Posted: Sun Nov 28, 2010 11:25 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 26

Posts: 2

Joined: 28th Nov 2010

Ride: ford falcon Ba 05 XR6

Location: melbourne
VIC, Australia

HEY i got a ford xr6 ba 05 model i wanna put a head unit in, i no it can go where the tissue holder is but because of the build in screen which runs the aircondtioning and radio i no i have to run a new power supply , and earthing just wondering if any 1 has done this or has tips as it is a tad tricky
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: FORD BA INSTALLTION OF HEAD UNIT
Posted: Sun Nov 28, 2010 11:56 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 98

Joined: 30th Nov 2007

Gallery: 6 images

Ride: 06 BF XR6

Location: Portland
VIC, Australia

http://www.fordforums.com.au/showthread.php?t=55398
Give that a look mate.

 

_________________

Current car 2011 FG XR6 Ute Limited Edition

Past cars:06 BF XR6
97 EL

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: FORD BA INSTALLTION OF HEAD UNIT
Posted: Sun Nov 28, 2010 12:12 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 26

Posts: 2

Joined: 28th Nov 2010

Ride: ford falcon Ba 05 XR6

Location: melbourne
VIC, Australia

cheers m8 that helps abit but if i wanan keep the car charger (i need it for charging mi tom tom) do i need 2 run new earthing and power supply for the unit? my cars auto so can i just run the cable to the fuse box in the engine panel?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: FORD BA INSTALLTION OF HEAD UNIT
Posted: Sun Nov 28, 2010 12:50 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 25

Joined: 31st Aug 2008

Ride: BF XR6 ute

Location: gold coast
QLD, Australia

is there a way to safely run the ICC as well as the aftermarket stuff? I was thinking of installing my old alpine h/u just for the full speed ipod and using the ICC for radio and cd etc, only problem would be using the sub..only work through the headunit and not icc
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: FORD BA INSTALLTION OF HEAD UNIT
Posted: Sun Nov 28, 2010 5:54 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 1273

Joined: 30th Sep 2007

Ride: g6e 2009

Location: hiding in the bushes
WA, Australia

why install a head unit just to run an ipod? ba icc has no mp3 capability. disconnect it and run the aftermarket h/u. makes it easier for amp and such to be added too. if you look on ebay there are fascia kits for the ba/bf to mount a h/u in the tissue box and look factory, plus they have an attachment for a cig lighter.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: FORD BA INSTALLTION OF HEAD UNIT
Posted: Sun Nov 28, 2010 7:31 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 25

Joined: 31st Aug 2008

Ride: BF XR6 ute

Location: gold coast
QLD, Australia

phatba wrote:
why install a head unit just to run an ipod? ba icc has no mp3 capability. disconnect it and run the aftermarket h/u. makes it easier for amp and such to be added too. if you look on ebay there are fascia kits for the ba/bf to mount a h/u in the tissue box and look factory, plus they have an attachment for a cig lighter.


I listen to a lot of radio and the stock tuners are a million times better than any aftermarket head unit, i find that i get 100% clear reception in areas where with the old Alpine it would be just white noise. pretty big deal for me living in the hinterland. It's sitting there gathering dust so why not make use of it, even for just the ipod.

Does the facia with the USB ports fit in a manual?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: FORD BA INSTALLTION OF HEAD UNIT
Posted: Mon Nov 29, 2010 7:48 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 98

Joined: 30th Nov 2007

Gallery: 6 images

Ride: 06 BF XR6

Location: Portland
VIC, Australia

ranky1212 wrote:
cheers m8 that helps abit but if i wanan keep the car charger (i need it for charging mi tom tom) do i need 2 run new earthing and power supply for the unit? my cars auto so can i just run the cable to the fuse box in the engine panel?


DNA make a surround that keeps the lighter, im using one.
I have my power going to the distro block that powers my amps (fused)
I have used the ground from the cig lighter as my earth and the power from it as my ignition.
Have had no problems doing it like this, some will say to make a new earth but I've found it fine.

 

_________________

Current car 2011 FG XR6 Ute Limited Edition

Past cars:06 BF XR6
97 EL

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 10:11 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names