Fordmods Logo

Got my new head unit 

 

Page 1 of 2 [ 30 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: Got my new head unit
Posted: Sat Aug 12, 2006 1:47 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 681

Joined: 3rd Apr 2005

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII Ghia

got my new pioneer 9850BT and its s**t hot. the sound quality s**t all over my old 7650 which i thoght sounded good compared to the kenwood that i had beofre that. i just had to post it. now that i have that over with im goign to bed.


ill post some pics of it installed tomorrow
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 12, 2006 12:30 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 681

Joined: 3rd Apr 2005

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII Ghia

Image

Yes the volts and tacho gauge WORK! dunno how the tacho works but it does must get pulses through the power ???
Image


Image
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 12, 2006 1:07 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 149

Joined: 23rd May 2006

Ride: NL Fairlane

Location: Melburn!
VIC, Australia

The tacho works... thats bloody cool, looks damn fine too.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 12, 2006 1:15 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2754

Joined: 14th Apr 2005

Ride: fairmont

Location: mackay
QLD, Australia

mmm nice, i am looking at buying one od them nex

 

_________________

Now i have a EF XR8 5spd.........mmmmmm 5L

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 12, 2006 1:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 681

Joined: 3rd Apr 2005

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII Ghia

wicksy wrote:
mmm nice, i am looking at buying one od them nex


the sound quality is really good, i never changed any amp settings and it seems to play louder of this deck than my old one and that retailed at the same price 3 years ago
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 12, 2006 2:26 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 4323

Joined: 17th Jan 2006

Ride: Soarer 2.5GT-T

Location: Cranbourne
VIC, Australia

nice! how much did you pay for it?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 12, 2006 2:33 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 681

Joined: 3rd Apr 2005

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII Ghia

YTMONT wrote:
nice! how much did you pay for it?


paid $899 yeah i know sounds a lot just for a deck but a good sounds system starts at the deck
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 12, 2006 3:50 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

dsheps83 wrote:
YTMONT wrote:
nice! how much did you pay for it?


paid $899 yeah i know sounds a lot just for a deck but a good sounds system starts at the deck


wow thats quiet a lot :S......but yeah everyone to their own =D its sexy though....and i love the tacho and speedometer thing......thats cool

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 12, 2006 4:46 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 3184

Joined: 8th Nov 2004

Gallery: 6 images

Ride: EF Falcon

Location: Townsville
QLD, Australia

looks shmick mate.

btw, tacho works by the alternator is producing AC power which is converted, but it still has little surges running through the system, hence can tell rpm! its easy okay! :lol:

 

_________________

Nicco's M112 Blown, T-56 equipped EF
forums/viewtopic.php?t=68319

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 12, 2006 5:50 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5924

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Ford FPV FG F6 310

Power: 149 rwkw

Location: Brisbane
QLD, Australia

that stez looks sweet.
i want one!
btw - with the tacho i would have thought it works from when the spark crosses the gap and gets grounded.
it would pick that up as small spikes that a multimeter won't capture (but an oscilloscope will).
if it were alternator controlled, it would have to have input parameters so it could be changed. there would be different altrnator speeds so therefore it probably isn't alternator controlled.

 

_________________

NEW RIDE - FPV FG F6 6spd Auto. 12.26@114MPH, 1.88 60FT on Cheapy Tyres with 38PSI - Stock except K&N filter!

R.I.P. BF XR6 Turbo - You will not be forgotten :( 12.06@120MPH

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 12, 2006 6:30 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 681

Joined: 3rd Apr 2005

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII Ghia

smoke_rubber wrote:
that stez looks sweet.
i want one!
btw - with the tacho i would have thought it works from when the spark crosses the gap and gets grounded.
it would pick that up as small spikes that a multimeter won't capture (but an oscilloscope will).
if it were alternator controlled, it would have to have input parameters so it could be changed. there would be different altrnator speeds so therefore it probably isn't alternator controlled.


to get the rpm accurate ya have to calibarate it ya rev the car to 4 grand and hold it there and then hit calibarate.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 12, 2006 6:32 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5924

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Ford FPV FG F6 310

Power: 149 rwkw

Location: Brisbane
QLD, Australia

ah ok.
in that case, it will probably be alternator, not spark.
i just 'assumed' it didnt need calibration.
again, nice stereo mate.

 

_________________

NEW RIDE - FPV FG F6 6spd Auto. 12.26@114MPH, 1.88 60FT on Cheapy Tyres with 38PSI - Stock except K&N filter!

R.I.P. BF XR6 Turbo - You will not be forgotten :( 12.06@120MPH

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 12, 2006 9:55 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 2637

Joined: 5th Nov 2004

Ride: EL TURBO GHIA

Power: 372 rwkw

Location: penrith
NSW, Australia

does it have AUX in ?? and does it have power antenna cable ??

 

_________________

HMMMM BOOST !!!


ED fairmont R.I.P

STREET FORDS FEATURE CAR ISSUE 42

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 13, 2006 12:54 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 681

Joined: 3rd Apr 2005

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII Ghia

nah doesnt have power antenna dunno why though. and yeah it has aux in using pbus or 3.5m plug
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 13, 2006 11:50 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 2637

Joined: 5th Nov 2004

Ride: EL TURBO GHIA

Power: 372 rwkw

Location: penrith
NSW, Australia

does it play dvd's ?

 

_________________

HMMMM BOOST !!!


ED fairmont R.I.P

STREET FORDS FEATURE CAR ISSUE 42

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 30 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 2:12 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names