Fordmods Logo

help! amp problems 

 

Page 1 of 2 [ 19 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: help! amp problems
Posted: Mon Mar 26, 2007 6:18 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 60

Joined: 19th Jul 2006

Ride: Falcon UTE

Location: Annangrove
NSW, Australia

hey guys. i have a au2 falcon ute.

ive got aftermarket head unit. its a sony thing. ive got 2channel amp amping the 6inch in the doors and just recently bought a 12inch sub and a monoblock amp... all went well when installing. untill the end.. when it didnt work

both amps are powered seperatly.
both amps are grounded at different places..
rca is going from head deck into input of speaker amp, then from output of speaker amp into the input of the monoblock
the remote wire is going from the head deck into the 2channel amp, then into the monoblock... with it connected both amps do not work, the monoblock powers up but the protection led come on..
when the remote wire is not connected to the monoblock, the speaker amp works fine...

ive fiddled with everything i can think of but it still doesnt work.... help me please

 

_________________

AUII Falcoon Ute
5spd, Lowered, 2 1/2in Exaust, Genie Headers, XR6 Turbo Intake Snorkel, Au Series 2 17in Tickford Rims

www.myspace.com/wazza13

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 6:34 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 582

Joined: 20th Nov 2004

Ride: xr6

Location: Brisbane
QLD, Australia

What happens if you disconnect the rca cable between the amps? Does it still play up? What about if you disconnect the remote from the 2 channel amp and just have the mono block connected? Does it still play up?

 

_________________

Do it once, Do it right!!!!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 6:44 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 60

Joined: 19th Jul 2006

Ride: Falcon UTE

Location: Annangrove
NSW, Australia

when the rca is dicsonnected from the mono it still plays up and protection light comes on, and when the remote wire goes directly into the mono the protection light still comes on

 

_________________

AUII Falcoon Ute
5spd, Lowered, 2 1/2in Exaust, Genie Headers, XR6 Turbo Intake Snorkel, Au Series 2 17in Tickford Rims

www.myspace.com/wazza13

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 6:51 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 582

Joined: 20th Nov 2004

Ride: xr6

Location: Brisbane
QLD, Australia

What happens if you disconnect the speakers from the mono block?

 

_________________

Do it once, Do it right!!!!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 6:57 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 60

Joined: 19th Jul 2006

Ride: Falcon UTE

Location: Annangrove
NSW, Australia

the speakers are running of the 2chl. the sub is running of the mono, i disconnected the sub but it the protection light still comes on when i connect the remote wire. i tried to connect a speaker the mono but the same thing happened

 

_________________

AUII Falcoon Ute
5spd, Lowered, 2 1/2in Exaust, Genie Headers, XR6 Turbo Intake Snorkel, Au Series 2 17in Tickford Rims

www.myspace.com/wazza13

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 7:03 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 60

Joined: 19th Jul 2006

Ride: Falcon UTE

Location: Annangrove
NSW, Australia

the speakers are running of the 2chl. the sub is running of the mono, i disconnected the sub but it the protection light still comes on when i connect the remote wire. i tried to connect a speaker the mono but the same thing happened

 

_________________

AUII Falcoon Ute
5spd, Lowered, 2 1/2in Exaust, Genie Headers, XR6 Turbo Intake Snorkel, Au Series 2 17in Tickford Rims

www.myspace.com/wazza13

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 7:09 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 582

Joined: 20th Nov 2004

Ride: xr6

Location: Brisbane
QLD, Australia

if you can try swapping all the power wiring from the 2 ch to the mono and see if it still does it with only the mono connected to power..

 

_________________

Do it once, Do it right!!!!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 7:18 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 60

Joined: 19th Jul 2006

Ride: Falcon UTE

Location: Annangrove
NSW, Australia

nope, same thing.
i changed the rca cables so the mono is the first amp to get the signal, and it still doesnt work, but the 2ch does, although the remote is going to the 2ch first

 

_________________

AUII Falcoon Ute
5spd, Lowered, 2 1/2in Exaust, Genie Headers, XR6 Turbo Intake Snorkel, Au Series 2 17in Tickford Rims

www.myspace.com/wazza13

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 7:29 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 582

Joined: 20th Nov 2004

Ride: xr6

Location: Brisbane
QLD, Australia

totally remove the 2 ch from the car and just try the mono on it's own using all the power cables from the 2 ch and see what happens....

 

_________________

Do it once, Do it right!!!!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 7:36 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 60

Joined: 19th Jul 2006

Ride: Falcon UTE

Location: Annangrove
NSW, Australia

na, the protection light still comes on, it must be a faulty amp..

 

_________________

AUII Falcoon Ute
5spd, Lowered, 2 1/2in Exaust, Genie Headers, XR6 Turbo Intake Snorkel, Au Series 2 17in Tickford Rims

www.myspace.com/wazza13

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 8:13 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 582

Joined: 20th Nov 2004

Ride: xr6

Location: Brisbane
QLD, Australia

looks like you have nailed it......

 

_________________

Do it once, Do it right!!!!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 8:27 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 60

Joined: 19th Jul 2006

Ride: Falcon UTE

Location: Annangrove
NSW, Australia

now im p****d off... thanx for the help anyway

 

_________________

AUII Falcoon Ute
5spd, Lowered, 2 1/2in Exaust, Genie Headers, XR6 Turbo Intake Snorkel, Au Series 2 17in Tickford Rims

www.myspace.com/wazza13

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 26, 2007 8:47 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 582

Joined: 20th Nov 2004

Ride: xr6

Location: Brisbane
QLD, Australia

no worries, what brand was the mono block?

 

_________________

Do it once, Do it right!!!!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 03, 2007 7:03 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 60

Joined: 19th Jul 2006

Ride: Falcon UTE

Location: Annangrove
NSW, Australia

its all good now, went back to strathfield car radios and swapped it for a jbl sub amp, and i swapped the wiring on the sub from a series connection to a parallel connection sounds MAD!.... the only problem is i blew my door speakers when i hooked it up, i forgot to turn the bass off them, so now i need fully sick 5x7's to replace the 6's i put in the doors

 

_________________

AUII Falcoon Ute
5spd, Lowered, 2 1/2in Exaust, Genie Headers, XR6 Turbo Intake Snorkel, Au Series 2 17in Tickford Rims

www.myspace.com/wazza13

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 03, 2007 7:06 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 60

Joined: 19th Jul 2006

Ride: Falcon UTE

Location: Annangrove
NSW, Australia

its all good now, went back to strathfield car radios and swapped it for a jbl sub amp, and i swapped the wiring on the sub from a series connection to a parallel connection sounds MAD!.... the only problem is i blew my door speakers when i hooked it up, i forgot to turn the bass off them, so now i need fully sick 5x7's to replace the 6's i put in the doors

 

_________________

AUII Falcoon Ute
5spd, Lowered, 2 1/2in Exaust, Genie Headers, XR6 Turbo Intake Snorkel, Au Series 2 17in Tickford Rims

www.myspace.com/wazza13

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 7:50 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names