Fordmods Logo

Help Needed???? 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: Help Needed????
Posted: Tue Aug 23, 2005 10:48 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 32

Posts: 92

Joined: 9th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: EL Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

Connected a pioneer Stereo up and when i turn my headlights on the stereo turns off and my acc. fuse blows.
Any help Needed
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 23, 2005 10:54 pm 
ACT Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 6275

Joined: 24th Nov 2004

Ride: '06 BF GT-P

Power: 293 rwkw

Location: Canberra
ACT, Australia

sounds like you're shorting the wire for the backlighting in the original HU. (which of course only becomes active when the headights/parkers are turned on).

Don't ask me what wire it is, cause I can't find my Gregories manual atm.

 

_________________

1998 DL LTD in Sparkling Burgundy, daily, 302W, stereo, slow - 97.5rwkw
2006 BF GT-P in Ego, mods. 293rwkw - 12.427@109 - 0-1000m 24.838@221

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 24, 2005 1:25 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 7

Joined: 3rd Jul 2005

Location: Newcastle
NSW, Australia

datamine is right. Sounds like the backlight wire has been used for power.

buy a multimeter, circuit tester ( even a cheap one that has a point on one end and a festoon globe in it ) earth one end and find a power wire that has power when you want the stereo to be on ( all the time , at ACC key setting only etc) leave it connected and try all of your electrics, lights, heater, ciggie lighter, A/C. try it with the car running, ACC, car off.

and be sure the radio has i single earth, don't share it with something else.

hope it helps.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 24, 2005 2:46 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 442

Joined: 7th Jan 2005

Gallery: 7 images

Ride: EF SERIES II FAIRMONT

Location: ADELAIDE, KLEMZIG
SA, Australia

firstly what car do you have. the reason some cars do this is beacause the old tape/cd players have lights in them that go on when the headlights go on. had that problem in my laser. all i did was run a new power wire straight from the battery.

 

_________________

FORD 1996 EF FAIRMONT ARGON SILVER
18 INCH GT-P WHEELS
POWERCHIP,AWESOME STEREO,MONSTER FLOW POD FILTER
KYB LOWERED SHOCKs & KINGSPRING SUPERLOWS
XTRACTORS 2.5 INCH PIPES HI-FLOW CAT SML STRAIGHT THRU MUFF TWIN TIPS
DBA STREET SERIES SLOTTED ROTORS
*IT'S MY PRIDE & JOY*

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 24, 2005 4:13 am 
Parts Gopher
Offline

Posts: 65

Joined: 5th Mar 2005

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

My guess is that you have managed to run the earth off the illumination wire, cause what you are describing was exactly what I did in my EF.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Problem
Posted: Wed Aug 24, 2005 12:57 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 772

Joined: 24th Mar 2005

Ride: EL FAIRMONT GHIA 97

Location: Perth Floreat
WA, Australia

Yes exactly what Pollux said, have managed to run the earth off the illumination wire, i had the same problem in my EL Fairmont, but was solved beacause of this, so this would be your best bet on the problem.

cheers

RUSTY

 

_________________

-------EL Fairmont Ghia with CUstome BA XR body kit-------

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 24, 2005 2:17 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 32

Posts: 92

Joined: 9th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: EL Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

Yeah that was what i did, just printed off the wiring colour codes of a document in tech docs. Thanks for all your help.
All is good Now
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 24, 2005 2:46 pm 
ACT Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 6275

Joined: 24th Nov 2004

Ride: '06 BF GT-P

Power: 293 rwkw

Location: Canberra
ACT, Australia

then, may the doof doof be with you.

 

_________________

1998 DL LTD in Sparkling Burgundy, daily, 302W, stereo, slow - 97.5rwkw
2006 BF GT-P in Ego, mods. 293rwkw - 12.427@109 - 0-1000m 24.838@221

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 24, 2005 11:14 pm 
Fordmods Audio and Turbo Expert
Offline
User avatar

Age: 37

Posts: 2121

Joined: 14th Dec 2004

Ride: FG Turbo Territoty Ghia

Location: Traralgon
VIC, Australia

Pollux wrote:
My guess is that you have managed to run the earth off the illumination wire, cause what you are describing was exactly what I did in my EF.


Sounds like it.

On the upside at least you have now found the illumination wire so you wont have a mega bright headunit at night...

 

_________________


Pro Class
1st Super Tech - Summernats 2007
Australian SQ Champion - Am Show 2004
Australian SQ Champion – Pro Show 2006 & Best of Show
Ford Champion - Melbourne 2004 & 2006
451.5wkw - now SOLD

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 11:10 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names