Fordmods Logo

high beam playing up 

 

Page 1 of 1 [ 12 posts ] 

 
 Post subject: high beam playing up
Posted: Sat Jun 23, 2007 7:31 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 44

Posts: 78

Joined: 23rd Apr 2007

Gallery: 1 images

Ride: ED GLi

Location: Brisbane
QLD, Australia

headlights work if i pull blinker switch to flash high beam it works fine but if i try to switch high beam on i lose all headlights any idea's

 

_________________

and on the eighth day God created the Falcon

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 24, 2007 5:52 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 49

Joined: 18th Mar 2007

Gallery: 3 images

Ride: AU2 Futura & BFMk2 F/mont Ghia

Location: Gold Coast
QLD, Australia

We had this prob on the old EB falcon about 2 yrs ago. Was a fuse.

Lights worked fine, and when pulled back for high beams to flash them, it overpowered (used power from lights to do high beams), then when we put the high beams properly on, fuse for the lights didn't power it... therefore no lights)

So maybe just check ya fuses. Otherwise I got no idea =]

Ky

 

_________________

"If it aint broke, dont fix it" ...he clearly doesn't have a car to play with.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 24, 2007 5:55 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 28

Posts: 554

Joined: 24th Mar 2007

Gallery: 2 images

Ride: ef 5 speed

Location: melbourne
VIC, Australia

sounds like the fuse uder the bonnet its quite common

 

_________________

i am in need of a new front bar or good condation secondhand for a 95 ef futra,
lsd for a for ef ,modifed au sump to go in and ef , working air con compressor

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 24, 2007 8:07 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 44

Posts: 78

Joined: 23rd Apr 2007

Gallery: 1 images

Ride: ED GLi

Location: Brisbane
QLD, Australia

dont know if it makes a difference but the problem is with my laser not my EB

 

_________________

and on the eighth day God created the Falcon

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 24, 2007 8:09 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 28

Posts: 554

Joined: 24th Mar 2007

Gallery: 2 images

Ride: ef 5 speed

Location: melbourne
VIC, Australia

all fords have a simliar problem dont know why but see it alot

 

_________________

i am in need of a new front bar or good condation secondhand for a 95 ef futra,
lsd for a for ef ,modifed au sump to go in and ef , working air con compressor

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 25, 2007 11:17 am 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 49

Joined: 18th Mar 2007

Gallery: 3 images

Ride: AU2 Futura & BFMk2 F/mont Ghia

Location: Gold Coast
QLD, Australia

falcon hell wrote:
dont know if it makes a difference but the problem is with my laser not my EB


it could possibly be the actual peg (the stick that you move :lol: )

take it into a local mechanic get them to check it out for you quickly. i doubt they're gonna hit you up for anything to just have a look and see what they think it is.

-ky

 

_________________

"If it aint broke, dont fix it" ...he clearly doesn't have a car to play with.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 25, 2007 6:49 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 410

Joined: 27th Jul 2005

Ride: Mazda CX-5 & 96 EL Falcon

Location: Adelaide
SA, Australia

Had this happen in my old EA only did it everynow and then I had to slightly pull the stick back and hear it click a lil bit then let it go and it was fine.

 

_________________

My EL Gli.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 25, 2007 6:51 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 33

Posts: 6746

Joined: 13th Mar 2006

Gallery: 10 images

Ride: NCII Fairlane

Location: Bathurst
NSW, Australia

had this problem realy or a f**k blinker/wiper device (can't think of the name)

 

_________________

R.I.P Tobias my son.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jul 06, 2007 6:18 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 51

Posts: 26

Joined: 8th Dec 2004

Ride: BA falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Matey....

In my ED this started happening right before i sold it....

it was a bi-metallic strip that is designed as a self-resetting
over current device.....
trouble is as they get older, they get more sensitive,
so on low beam they were fine...flick to high beam and all
outside lights went off (spooky on a dark night)

Ford don't stock the part any more, and recommended replacing it with a 100A fuse.....which needed to be done by a leccy trickian....

(so i bought a BA instead)

cheers,

 

_________________

I'd rather push my Ford than drive a holden

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jul 06, 2007 6:47 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 632

Joined: 20th Jan 2007

Gallery: 6 images

Ride: el xr8

Location: bidwill
NSW, Australia

bi-metallic strip ,where would this be located as i have same problem when i turn high beam on

 

_________________

i smell bad even when fm members drive past lol.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jul 06, 2007 6:52 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 51

Posts: 26

Joined: 8th Dec 2004

Ride: BA falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

m8-t....

on the ED, it was located to the rear of the under-bonnet fuse panel that sits behind the battery....

careful -it gets bleedin hot!

cheers,

 

_________________

I'd rather push my Ford than drive a holden

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jul 06, 2007 7:27 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 632

Joined: 20th Jan 2007

Gallery: 6 images

Ride: el xr8

Location: bidwill
NSW, Australia

thanks ill have a look sometime over weekend

 

_________________

i smell bad even when fm members drive past lol.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 12 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 6:10 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names