Fordmods Logo

ICC no sound 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: ICC no sound
Posted: Fri Jan 23, 2015 8:03 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

My ICC has stopped producing sound, all other functions appear OK. It did it a few days ago and turning the car off and on again resolved it, today it just stopped no amount of resetting will bring it back. I checked all fuses except fuse #28 amplifier (too hard to check) and all ok.
I had some work done on the exhaust involving welding the same day of the first failure, could his have killed it?

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ICC no sound
Posted: Fri Jan 23, 2015 8:13 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3705

Joined: 27th Sep 2006

Gallery: 20 images

Ride: ED Falcon

Power: 133 rwkw

Location: Leeton
NSW, Australia

Welding shouldn't be done without an antizap thingo on the battery on a car with electronics... It is possible to kill it... Seems really odd that this is happened... I've pulled on to bit to fit a double din unit to the BF... Can't think of anything from my research that will help you... If all speakers stopped together it's not likely to be the speakers... If powering down and up fixed it then who knows what is the problem

Have you had a code reader on it to see if the ICC has any codes built in? Failing that I'd try changing it out which involves the fun task of reprogramming it in...

Cheers,
Tim

 

_________________

93 Red ED 5spd Manual Build Thread

Performance: Complete AUII VCT Wiring & Power Train, Pacey Headers, 2.5" Exhaust, Exedy Clutch, DBA Rotors
Visuals: FG XR Wheel, XR Front, 17's, BA 5 Spd Shifter, BA Ghia Window Switches, NL Cluster
Tunes: 8" Pioneer Sub, JBL Speakers, Clarion Double DIN Headunit

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ICC no sound
Posted: Fri Jan 23, 2015 8:49 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

thanks Tim, I would expect welding to have done immediate and permanent damage, as it resolved its self once this may indicate an issue else where.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ICC no sound
Posted: Fri Jan 23, 2015 9:48 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3705

Joined: 27th Sep 2006

Gallery: 20 images

Ride: ED Falcon

Power: 133 rwkw

Location: Leeton
NSW, Australia

Yeah I've never seen it before, but hear about it and always used on of those protector things...

Easiest thing is always the code scan if you know someone with one...

Cheers,
Tim

 

_________________

93 Red ED 5spd Manual Build Thread

Performance: Complete AUII VCT Wiring & Power Train, Pacey Headers, 2.5" Exhaust, Exedy Clutch, DBA Rotors
Visuals: FG XR Wheel, XR Front, 17's, BA 5 Spd Shifter, BA Ghia Window Switches, NL Cluster
Tunes: 8" Pioneer Sub, JBL Speakers, Clarion Double DIN Headunit

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ICC no sound
Posted: Sat Jan 24, 2015 2:21 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

DTC B2408-21 speaker shorted.
Metered all 4 speakers and no shorts, all 4 ohms
Need to check for short to ground next but does anyone know if the dtc tells which speaker?



Tim you are a legend..... Turns out the welding was Not the cause but the the associated work was.
Tek screws used during the lpg install through the floor pan into my wiring loom in several places.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ICC no sound
Posted: Sat Jan 24, 2015 5:25 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3705

Joined: 27th Sep 2006

Gallery: 20 images

Ride: ED Falcon

Power: 133 rwkw

Location: Leeton
NSW, Australia

Fantastic that we know now then...

Shame it's going to be a prick to fix... Bloody lucky that they didn't cause your car to catch fire... a**hole...

Can't help you with the dtc but mate... If it's doesn't say in the description, I wouldn't think it'd be specific enough... Just sees the fault and shuts the amp down to protect it...

Cheers,
Tim

 

_________________

93 Red ED 5spd Manual Build Thread

Performance: Complete AUII VCT Wiring & Power Train, Pacey Headers, 2.5" Exhaust, Exedy Clutch, DBA Rotors
Visuals: FG XR Wheel, XR Front, 17's, BA 5 Spd Shifter, BA Ghia Window Switches, NL Cluster
Tunes: 8" Pioneer Sub, JBL Speakers, Clarion Double DIN Headunit

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 12:03 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names