Fordmods Logo

*NEW HERE* Need help with amplifier please! 

 

Page 1 of 1 [ 11 posts ] 

 
 Post subject: *NEW HERE* Need help with amplifier please!
Posted: Wed Sep 28, 2011 10:16 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 24

Posts: 6

Joined: 17th Sep 2011

Ride: EF Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Hi guys,
I'm new here and I'm not too sure if my situation is supposed to be here, so could the moderators please move this to the correct place if need be.

I like my bass and I have 2 amps and neither of them work as of yet.

What I have done is:
HEAD UNIT
I have connected the remote wire from the back of my head unit via twisting and taping them together and have plugged in RCA's to their correct spots on the unit.

POWER
I have run the power wire from the battery with an inline fuse (intact) through to my boot and have fixed that into the B+ port on the amp.

REMOTE
I have fixed the remote wire to the REM/ACC port on the amp.

GROUND
I have sanded down a section in my boot (bare metal now) and have fixed an O-ring connected ground wire to that and connected the other end to GND on the amp.

Problem for both is that none of them power on?
Could someone help me please, much appreciated!

THANKS :D
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: *NEW HERE* Need help with amplifier please!
Posted: Wed Sep 28, 2011 10:31 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 534

Joined: 14th Oct 2007

Gallery: 8 images

Location: newcastle
NSW, Australia

should be working then..
check you have 12v at the amp end of your power cable,if you havent check your said power cable fuse and battery connection.
check you have the right wire for the remote and not the power antenna or somthing(usually blue ),check you have 12v on the remote wire (amp end)when head unit is turned on .
check amp fuses?
twisting wires wll work but aint the best way !
get a cheap soldering iron and solder then tape all twist joins .

just to test that your remote is the culprit you can bridge the 12v+ with the remote temporarily and amp should fire up :wink:
hope it helps Mystro
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: *NEW HERE* Need help with amplifier please!
Posted: Wed Sep 28, 2011 10:55 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 24

Posts: 6

Joined: 17th Sep 2011

Ride: EF Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Thanks mate, I'll check out all the wires tomorrow!
I'm a little confused as to what you mean by bridging the 12v and remote wire together, could you please explain this if you have the time?


Cheers
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: *NEW HERE* Need help with amplifier please!
Posted: Wed Sep 28, 2011 10:58 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 30

Posts: 250

Joined: 18th Apr 2009

Ride: ba mk2 xr8

Location: nyngan
NSW, Australia

get an extra bit of wire and put it on the bat termanel and acc one
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: *NEW HERE* Need help with amplifier please!
Posted: Wed Sep 28, 2011 11:00 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 30

Posts: 250

Joined: 18th Apr 2009

Ride: ba mk2 xr8

Location: nyngan
NSW, Australia

also check to see if your headunit has an amp on/off in the settings
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: *NEW HERE* Need help with amplifier please!
Posted: Wed Sep 28, 2011 11:31 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 24

Posts: 6

Joined: 17th Sep 2011

Ride: EF Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Thanks for the quick replies guys. I appreciate it tremendously !!
I'll check it now and will post back
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: *NEW HERE* Need help with amplifier please!
Posted: Thu Sep 29, 2011 5:48 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 24

Posts: 6

Joined: 17th Sep 2011

Ride: EF Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Hey spinner,

I see you have an EL and I was wondering where abouts did you ground yours in the boot if you did it there?

Thanks!
P.S Nothing works still :cry:
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: *NEW HERE* Need help with amplifier please!
Posted: Thu Sep 29, 2011 8:54 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 30

Posts: 250

Joined: 18th Apr 2009

Ride: ba mk2 xr8

Location: nyngan
NSW, Australia

mate i have 2 kenwood 1000watt d class amps screwed to the back of my back seat earthed to the seat brackets sorry for the late reply
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: *NEW HERE* Need help with amplifier please!
Posted: Tue Oct 04, 2011 12:45 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 31

Posts: 351

Joined: 5th Oct 2005

Ride: Falcon

Location: Rockingham
WA, Australia

amp isnt in protection mode? is there a red light on the amp near a word saying "protection"?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: *NEW HERE* Need help with amplifier please!
Posted: Sun Oct 09, 2011 7:06 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 24

Posts: 6

Joined: 17th Sep 2011

Ride: EF Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

EALCON 3.9 wrote:
amp isnt in protection mode? is there a red light on the amp near a word saying "protection"?



hey mate sorry for the late reply, i've been busy working :(
there isnt any protection mode or red light saying protection on both amps
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: *NEW HERE* Need help with amplifier please!
Posted: Sun Oct 09, 2011 10:19 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 30

Posts: 250

Joined: 18th Apr 2009

Ride: ba mk2 xr8

Location: nyngan
NSW, Australia

sick amps man got any mate with an amp to test in ya car or your amp in there car that will tell you wether your amps are fu-cked thats im thinking that anyway.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 11 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 5:39 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names