Fordmods Logo

new sub in BA fairmont? 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: new sub in BA fairmont?
Posted: Mon Dec 08, 2008 9:24 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 29

Posts: 74

Joined: 8th Apr 2007

Ride: Falcon Futura

Location: Melbourne
VIC, Australia

hey all i have a BA fairmont and wanted to put in a new bigger sub and was wondering how i would go about it since i cant put a headunit in cause i have the 6 stacker. would i need a new amp and what would i do. thankyou
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Dec 14, 2008 7:54 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 23

Joined: 30th Sep 2008

Gallery: 6 images

Ride: Fairmont, Ba

Location: Bairnsdale
VIC, Australia

hey there ahh i hav a ba fairmont aswell. i wanna run some subs also i think the 6 stackers are crap so im putting my own cd player in my car. ya can get a upgrade panel from ebay which converts the tissue box at the bottom into a 1 din pannel so you can mount ya own aftermarket deck in it
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: new sub in BA fairmont?
Posted: Wed Dec 17, 2008 5:03 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 48

Posts: 355

Joined: 17th May 2005

Ride: BA Turbo

Location: logan city
QLD, Australia

[quote="bbot"]hey all i have a BA fairmont and wanted to put in a new bigger sub and was wondering how i would go about it since i cant put a headunit in cause i have the 6 stacker. would i need a new amp and what would i do. thankyou[/quote]


Bit of a job to fully set up, suggest you get a shop to fit it if you arnt familiar in doing it.

I have gone with a JVC dvd head unit with the insert panel from ebay.
Autobarn also stock it.

If you are interested I have a new unused Fibreglass custom moulded to left rear quarter sub box suit 12" sub for sale at $120 plus postage.
These cost $400 from Autobarn.

I bought it but because of the premium amp in my car it would not fit unless I removed the factory amp and used the stand sound trim lining.

I have opted for a right hand side mounted box so I can still keep all the premium sound in place.

I also have a pair of JBL GT Series new in Box 6.5" Componant speakers for sale as I decided to go with 2 sets of Clarion Comp series speakers.
They come with crossovers, tweeters, mid driver, wires and fitting.
Cost me $249 sell them $170 plus postage.

To run these you will need to have a spacer plate made to go from the factory 5x7 hole to the 6.5" hole.

Just PM me if you are interested.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Dec 17, 2008 5:49 pm 
Smokin em up
Offline

Posts: 244

Joined: 6th Apr 2008

Location: Melbourne
VIC, Australia

I dont know if the New premium sound system is anything like the old EF/EL premo system, but i'm just running a new sub of the factory amp. runs magnificent and sounds great.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Dec 17, 2008 6:23 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 2337

Joined: 25th Apr 2008

Ride: Boxcar Love

Location: Brisbane
QLD, Australia

I have a BF mont with premo, and compared to the EF premo in my EB, its s**t.

In my BF, i'm running an additional alpine amp by the rear speaker outputs, and that amp runs a 12" sub. Works a treat, but it then shows how s**t the front speakers are, so i will be upgrading them in the future also.

 

_________________

Commodore australia's favorite car??? What a load of s**t
Image

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 6:31 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names