Fordmods Logo

NO SOUND 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: NO SOUND
Posted: Sat Oct 01, 2005 5:08 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 772

Joined: 24th Mar 2005

Ride: EL FAIRMONT GHIA 97

Location: Perth Floreat
WA, Australia

Um this mornng i turned the car on and had no sounds out of my speakers, and jsut the subs were running, the speakers are running of the headunit, not the standard amp, so its not a fuse or nothing, could anyone guide me on how to fix this problem.
i dont think it would of blown all 6 speakers at once, or if it has there must be a short somehwhere, but they were working fine the night before.

help would be great

cheers

Rusty

 

_________________

-------EL Fairmont Ghia with CUstome BA XR body kit-------

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Oct 01, 2005 6:17 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 7287

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: 1994 ED XR8 Sprint

Location: Somewhere in
QLD, Australia

what HU is it? your HU's internal amp may have died

 

_________________

Banned

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: ...
Posted: Sat Oct 01, 2005 6:20 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 772

Joined: 24th Mar 2005

Ride: EL FAIRMONT GHIA 97

Location: Perth Floreat
WA, Australia

hey mate its a panasonic, not sure what model, but it has the blue screen, its about 3 months old.

if that helps?

 

_________________

-------EL Fairmont Ghia with CUstome BA XR body kit-------

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Oct 01, 2005 6:25 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 7287

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: 1994 ED XR8 Sprint

Location: Somewhere in
QLD, Australia

not really, but as i said, sounds like the inbuilt amp has died

 

_________________

Banned

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: ..
Posted: Sat Oct 01, 2005 6:27 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 772

Joined: 24th Mar 2005

Ride: EL FAIRMONT GHIA 97

Location: Perth Floreat
WA, Australia

how would i go about fixing this? or is it totally stuffed and need a new head unit??

 

_________________

-------EL Fairmont Ghia with CUstome BA XR body kit-------

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Oct 01, 2005 6:29 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 7287

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: 1994 ED XR8 Sprint

Location: Somewhere in
QLD, Australia

it'd be a service/waranty issue

 

_________________

Banned

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Oct 02, 2005 9:19 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 1372

Joined: 7th Nov 2004

Ride: Lancer Coupe

Location: Southeastern suburbs, Melbourne
VIC, Australia

nah nah nah...i had the same thing to me once. Check your speaker connections...all of them. Check where you have soldered them to the wiring of the hu. Check that they haven't earthed anywhere. Thats what happened to me and after a new hu with the same problem i found that there was a short on one of the speaker wires.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: ta
Posted: Sun Oct 02, 2005 2:03 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 772

Joined: 24th Mar 2005

Ride: EL FAIRMONT GHIA 97

Location: Perth Floreat
WA, Australia

thankz mate i will haev a look now, its boring driving without any sound otehr than the exhaust, and tunes from my mobile, anyways thankz again

 

_________________

-------EL Fairmont Ghia with CUstome BA XR body kit-------

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: ....
Posted: Sun Oct 02, 2005 3:43 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 772

Joined: 24th Mar 2005

Ride: EL FAIRMONT GHIA 97

Location: Perth Floreat
WA, Australia

nah its not the wireing, it the internal amplifier, coz the speakers work, jsut not of the head unit, so yeah, i cant find the receipt for the H/U even though its like 5 months old, so i will see if JB can haev a look at it or sumthing.

thankz all

 

_________________

-------EL Fairmont Ghia with CUstome BA XR body kit-------

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 4:59 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names