Fordmods Logo

Power Antenna no longer goes up 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Power Antenna no longer goes up
Posted: Sat Apr 18, 2009 8:21 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 110

Joined: 15th Mar 2007

Location: Perth
WA, Australia

Hi Guys,
Im car went off the road for awhile - upgraded intake, heads etc etc.
Since then the power antenna doesnt work - worked fine before hand.
Its a EF Fairmont Ghia
Any ideas?
Thanks
Ben
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Power Antenna no longer goes up
Posted: Sat Apr 18, 2009 9:28 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 595

Joined: 2nd Oct 2007

Power: 327 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

unless there is a relay in the underbonnet fuse box that might have had some wiring pulled on, it may just be coincidence?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Power Antenna no longer goes up
Posted: Sun Apr 19, 2009 10:19 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1221

Joined: 11th Nov 2007

Ride: f6 rspec

Location: Sydney
NSW, Australia

can u hear the motor working everytime u turn the acc on? If u can, its the mast which has striped teeth. pretty cheap to replace
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Power Antenna no longer goes up
Posted: Sun Apr 19, 2009 10:34 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

^^^^ The motor noise is the clincher.
The antenna segments do bind up as well, you can remove the antenna from the motor, and free them up.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Power Antenna no longer goes up
Posted: Mon Apr 20, 2009 2:50 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 110

Joined: 15th Mar 2007

Location: Perth
WA, Australia

No noise :(
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Power Antenna no longer goes up
Posted: Mon Apr 20, 2009 11:51 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 2091

Joined: 3rd Apr 2008

Ride: EF Fairmont, XG Ute

Check that the wiring is still ok under the guard, and check it all the way back to the deck.

You could use a multimeter on the wiring under the guard to check if it's getting the power it should.

If it is, the Antenna is dead. If it isn't, its a wiring problem.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 7:36 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names