Fordmods Logo

Premo sound no sound from rear speakers 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Premo sound no sound from rear speakers
Posted: Mon Dec 25, 2006 2:30 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 142

Joined: 6th Jan 2006

Gallery: 1 images

Ride: EL Futura

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hey guys,
In the DF LTD my dad has it has the premo sound. Its missing the sub due to the gas tank. Now since we bought it the rear speakers have no or little sound coming from them. Also when the sound does come through its very very soft (can barely hear it) and is not clear. We looked behind the deck itself and all wires seem to be connected. Also looked at the amp in the boot and the wires are connected except for 2 missing in the plug with around 8 wires going to it.

Anybody know whats not connected for it not to work?
Cheers and Merry Christmas!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Dec 25, 2006 7:27 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 2705

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: 2009 FG XR6 Sedan

Location: Melbourne
VIC, Australia

I had a similar problem in my EL Fairmont ghia. The sub and 1 rear speaker would only work sometimes. Ended up being dirty RCA plugs on the amp in the boot. Not sure if yours is the same setup but worth a look. I just sprayed the plugs and sockets with CO Contact cleaner. You could use WD40 but wipe off any excess.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 28, 2006 2:20 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 32

Posts: 972

Joined: 6th Feb 2005

Gallery: 6 images

Ride: XHII pano, Landau

Location: S.E Subs
VIC, Australia

this may sound stupid and obvious but just check the fader control on the headunit

 

_________________

Automatics only come in assult riffles
---------------------------------------
www.aussiecoupes.net

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 28, 2006 10:19 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 44

Posts: 10126

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: EF Gli Ghia, XP Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

or your headunit or amp are stuffed - see if you can borrow either one to test with

 

_________________

Owning 1 of 67612 EF GLi Sedans made
FACT: "Chuck Norris owns the greatest Poker Face of all-time. It helped him win the 1983 World Series of Poker despite him holding just a Joker, a Get out of Jail Free Monopoly card, a 2 of clubs, 7 of spades and a green #4 card from the game Uno."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 28, 2006 10:47 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 823

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 9 images

Ride: BF Falcon SR

Location: Perth
WA, Australia

No Power to the amp?

Amp not earthed?

 

_________________

Proud owner of one of very few BF SR manual (June 06 build) :)

Nothing really says thankyou like a dollar in the waistband

[BLEMIN]

http://www.cardomain.com/ride/782173

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 28, 2006 4:49 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 558

Joined: 6th May 2006

Location: cbd melb.
VIC, Australia

i would just say like everyone has said, test out everything, amp, headunit and speakers with other systems/items and check settings on all headunit and amp (if there are any).
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 9:58 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names