Fordmods Logo

problem !!! 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: problem !!!
Posted: Mon Jan 26, 2009 11:22 am 
Smokin em up
Offline

Age: 26

Posts: 218

Joined: 27th Apr 2008

Ride: EF Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

i have a alpine 4 channel amp and a mono block and 2 subs, the problem im having is my deck only puts out 1 rca output so at the moment ive split the rca so 1 set goes to the mono and one set goes to the 4 channel the 4 channel already has my back speakers running of channel 1-2 , is there any way i can get this second sub to run ??
cheers
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: problem !!!
Posted: Mon Jan 26, 2009 11:54 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 50

Posts: 504

Joined: 2nd Dec 2006

Ride: EF wagoon

Location: perth
WA, Australia

you should be able to split the rca's again at the 4 channel. The only problem is you will have to set everything (fader) up via the gains, but still better than nothing.
Are you planning to get a deck with 3 pre-outs sometime in the future? If so, i would split them twice at the deck and run 3 sets of rca's now. This would save pulling everything apart later to run more rca's.

 

_________________

EF GLi Wagoon
Grandpa Spec

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: problem !!!
Posted: Mon Jan 26, 2009 6:37 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 26

Posts: 218

Joined: 27th Apr 2008

Ride: EF Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

yer later on i will get a 3 pre out deck but i did try to split them again and the power jus died in the a** tbh nd i jus decided to leave it, it sounded alot better before i thought it would hav been ok to split the rca again since its a low current/voltage so yer
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: problem !!!
Posted: Thu Jan 29, 2009 11:21 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 34

Joined: 29th Jan 2009

Gallery: 5 images

Ride: XA Falcon / EA Falcon

Location: yarra glen victoria
VIC, Australia

shazza9275 wrote:
i have a alpine 4 channel amp and a mono block and 2 subs, the problem im having is my deck only puts out 1 rca output so at the moment ive split the rca so 1 set goes to the mono and one set goes to the 4 channel the 4 channel already has my back speakers running of channel 1-2 , is there any way i can get this second sub to run ??
cheers

You need a high quality RCA splitter lead ( axis / Stinger )
To get the volume to stay right you need to wire in sterio L & R mode to all amps
I can Help
Car Audio page @
http://www.autowreck.com.au

Parrot
22 years in car audio instalation
http://www.rlsnell.20m.com
http://www.autowreck.com.au
http://z3.invisionfree.com/APV/index.php?
http://www.youtube.com/user/parrotscaraudio

 

 

Attachments:
File comment: These are Awsome Stinger quality NOT stinger price
InstallNeeds22.jpg
InstallNeeds22.jpg [ 69.73 KiB | Viewed 35 times ]
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 2:21 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names