Fordmods Logo

radio dosent work 

 

Page 1 of 1 [ 11 posts ] 

 
 Post subject: radio dosent work
Posted: Sun Apr 17, 2011 3:32 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 30

Posts: 21

Joined: 31st Mar 2011

Gallery: 2 images

Ride: ef ford falcon futura

Location: helensvale ,goldcoast
QLD, Australia

my radio dosent work , i just chanded the battery cause a cell dropped , and checked the fuses under the steering wheel and there fine , are there hidden ones for the radio cause i dunno whats wrong any help
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: radio dosent work
Posted: Sun Apr 17, 2011 8:16 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 55

Posts: 1566

Joined: 12th Apr 2008

Gallery: 17 images

Ride: 5.0lt NF /351 ZD Fairlane

Location: Wattle Grove
NSW, Australia

did it stop working after the battery change or was it not working b4 that as I was thinking it might've needed the code re-entered :?:

 

_________________

Image
NF Fairlane with 5.0 and 5 speed goodness!
ZD build thread under construction at post1136180.html#p1136180

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: radio dosent work
Posted: Sun Apr 17, 2011 8:21 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 30

Posts: 21

Joined: 31st Mar 2011

Gallery: 2 images

Ride: ef ford falcon futura

Location: helensvale ,goldcoast
QLD, Australia

its a pioneer one not the standard one , what happened was a guy jumped my car shorted the main fuse 100A the mechanic said he put an 80A in for now just seems like theres no power getting to it all worked fine till the battery and fuse got changed
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: radio dosent work
Posted: Sun Apr 17, 2011 8:36 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 55

Posts: 1566

Joined: 12th Apr 2008

Gallery: 17 images

Ride: 5.0lt NF /351 ZD Fairlane

Location: Wattle Grove
NSW, Australia

If you have another radio it might be worth trying it as the Pioneer one might've got fried too! :cry:

 

_________________

Image
NF Fairlane with 5.0 and 5 speed goodness!
ZD build thread under construction at post1136180.html#p1136180

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: radio dosent work
Posted: Sun Apr 17, 2011 8:43 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 30

Posts: 21

Joined: 31st Mar 2011

Gallery: 2 images

Ride: ef ford falcon futura

Location: helensvale ,goldcoast
QLD, Australia

dang it ....
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: radio dosent work
Posted: Mon Apr 18, 2011 8:48 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

Some aftermarket radios come with a inline fuse in the loom at the back of the radio. You will need to pull the radio out to check

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: radio dosent work
Posted: Mon Apr 18, 2011 9:04 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 30

Posts: 21

Joined: 31st Mar 2011

Gallery: 2 images

Ride: ef ford falcon futura

Location: helensvale ,goldcoast
QLD, Australia

cheers , ill pull that out shortly and check , anyway i can tell if power is getting through
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: radio dosent work
Posted: Mon Apr 18, 2011 9:05 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3374

Joined: 11th Mar 2008

Ride: EA SVO, AU2 Forte

Location: Bendigo
VIC, Australia

yeh my Pioneer head deck has a fuse in the back of the unit.

how did someone manage to short the main fuse? not tafe qualified LOL

 

_________________

Daily driver: AU2. 5 speed. 19" FG luxos. Full exhaust. Lowered. AU3 XR leather interior, converted to full power windows. 3.45 LSD. IN THE FUTURE: Tickford 6
Weekend driver: EA SVO AU motor. Built BTR. TCE 2800 stall. T76 turbo. Locked diff. On E85. approx 320rwkw. 11.5 @121mph

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: radio dosent work
Posted: Mon Apr 18, 2011 9:13 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 30

Posts: 21

Joined: 31st Mar 2011

Gallery: 2 images

Ride: ef ford falcon futura

Location: helensvale ,goldcoast
QLD, Australia

jumped my car the wronk way or simething lol, i wasnt watching , looked a bit un-tafe-afied but i had no jumper leads
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: radio dosent work
Posted: Mon Apr 18, 2011 1:23 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

froykinsEL wrote:
cheers , ill pull that out shortly and check , anyway i can tell if power is getting through


with a multimeter, or test light

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: radio dosent work
Posted: Mon Apr 18, 2011 1:30 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 843

Joined: 20th Feb 2010

Gallery: 2 images

Ride: AU Fairmont Ghia

Location: Elizibif Norf (Local Spelling!!)
SA, Australia

I had a similar issue with my Clarion head unit a while ago, just died one day. I was told to leave the unit unplugged for a day or two, as sometimes they can 'lock up' electronically. (Don't ask, I don't know) Anyway left it unplugged for a few days and then plugged it back in, and it's worked fine ever since.

 

_________________

dc_todd wrote:
Cheap pads squeal like cheap hookers, and you can take that to the bank.


Au Fairmont Ghia
My (Old) 95 EF Wagon

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 11 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 7:04 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names