Fordmods Logo

rear speakers stopped working, why!? 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: rear speakers stopped working, why!?
Posted: Wed Jul 12, 2006 9:00 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 2280

Joined: 5th Nov 2004

Ride: EF Falcon 95

Location: Rosebud
VIC, Australia

my rear speakers have just stopped working out of the blue and i dont know why, i have checked connection at the head unit, and at the speakers then selves, and it is all good? i have no idea!? I havnt fiddled with the wiring or anything like that, just jumped in the car and suddenly no rear speakers....

 

_________________

Cougar Zero makes my pants fit nice.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 12, 2006 9:08 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 2705

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: 2009 FG XR6 Sedan

Location: Melbourne
VIC, Australia

A little more info would help. Is it a stock HU? does it have seperate amp? Have you checked speakers themselves?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 12, 2006 9:08 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 7287

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: 1994 ED XR8 Sprint

Location: Somewhere in
QLD, Australia

check the settings on your HU, check the connections, and then if still no joy, try a speaker hooked directly to the rear channel outputs on the HU, if it works, then start hunting for a bigger problem

 

_________________

Banned

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 12, 2006 9:20 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11738

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

yeah like interceptor said.........check ur settings on ur HU. My friend had her left side speakers just dissapear and she wanted me to pull the car apart to check it. before i did that i just turned the balance knob and it all worked fine.........give it a shot. if not the HU might have given in.

phong =P~

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jul 13, 2006 7:22 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 2280

Joined: 5th Nov 2004

Ride: EF Falcon 95

Location: Rosebud
VIC, Australia

i have checked the settings on the HU. I faded all to the rear speakers and nothing happened, checked the balance.... all fine.


Its an eclipse HU, not sure of the model, not much of an audio buff. f**k cars!

 

_________________

Cougar Zero makes my pants fit nice.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jul 14, 2006 11:59 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 38

Posts: 1

Joined: 19th Feb 2006

Ride: Ef Wagon

Location: Adelaide
SA, Australia

check you haven't thrown some luggage in the boot and either knocked off the speaker terminals or damaged them have seen it alot good luck

 

_________________

It's the only thing i could A FORD!!!

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 7:29 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names