Fordmods Logo

Stereo Gone Blank With Red Light Appearing AU XR8 Premium S/ 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: Stereo Gone Blank With Red Light Appearing AU XR8 Premium S/
Posted: Wed Jun 04, 2008 12:22 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 45

Posts: 2

Joined: 3rd Jun 2008

Ride: XR8

Location: Perth
WA, Australia

Hi Blu here, i have an XR8 AU Series III.

The premium sound system has gone off with a red light appearing on the left hand side.
The battery is fully charged and the stereo was working yesterday.
I am at a loss as to how to reset the stereo.
Any idea's would be much appreciated.

Cheers
Blu
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jun 06, 2008 4:15 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 41

Posts: 180

Joined: 21st Jul 2005

Gallery: 4 images

Ride: FG XR6

Location: Geelong
VIC, Australia

The display is off - or the stereo is turned off?
It's possible to turn off the display but keep music going by simply holding down the volume knob for 5-10 seconds.

 

_________________

Subtle but high quality audio system.
Alpine processor and amp / Focal Utopia splits / Soundstream Exact sub

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jun 06, 2008 10:38 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 45

Posts: 2

Joined: 3rd Jun 2008

Ride: XR8

Location: Perth
WA, Australia

Hi,
Thanks for your reply.

I have no display at all or sound, the red light that is on is next to the load button.

I do not have the stereo code and do not want to disconnect the battery although i will if i have to.

It just appears strange that it was working and overnight the red light has appeared.

I will try holding the button in.

I am feeling that perhaps a cd is stuck.

Thanks and any more advice would be great as all i have been told so far is take it in and the dealer will sort it out and at a cost

Cheers blu
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 07, 2008 1:23 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 41

Posts: 180

Joined: 21st Jul 2005

Gallery: 4 images

Ride: FG XR6

Location: Geelong
VIC, Australia

Does sound a bit like stuck CD - or some other error.
I actually think the dealer too. At least to ask what the light means.

 

_________________

Subtle but high quality audio system.
Alpine processor and amp / Focal Utopia splits / Soundstream Exact sub

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jun 07, 2008 11:01 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 27

Posts: 230

Joined: 22nd Jul 2007

Ride: eb xr6 and EL Falcon

Location: Lang Lang
VIC, Australia

got no idea how to fix your problem but i have a replacement one from a series 2 xr6 for you if needed - with code!!!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 16, 2008 2:01 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 137

Joined: 18th Jul 2005

Gallery: 2 images

Location: bomaderry N.S.W
NSW, Australia

Hey Blue,

I had that happen to my XR6, simply open the fuse panel (under the dash) and use the little tweezers and pull out the fuse for the radio, then put it back in.. Make sure before u do this u have the security code.. punch the code in once u have out the fuse back in and it'll all be sweet..


just saw u dont have the code.... go into ford and request the code, they are able to give you the code for it.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Stereo Gone Blank With Red Light Appearing AU XR8 Premium S/
Posted: Tue Jul 31, 2012 12:21 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 29

Posts: 1

Joined: 27th Jul 2012

Ride: ford fairmont

Location: Toowoomba
QLD, Australia

thanks matt3 had same prob sorted now fairmont auII owner
Thanks
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 10:24 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names