Fordmods Logo

stupid sub :( 

 

Page 1 of 2 [ 18 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: stupid sub :(
Posted: Sat Sep 25, 2010 12:24 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 278

Joined: 9th Dec 2009

Gallery: 2 images

Ride: Lookin for a EB or ED fairmont

Location: adelaide
SA, Australia

Hi all, its been awile since i've been on here becuase i am the Proud Owner Of a VR calais
I've come on here cos i need sum help wif my usless sub
I have a 800 Watt Poineer 12" sub in box, and i have a 600 wat amp running it at max level and its s**t, iv seen stock 10" subs in BA's go harder :(
Wat is a Really good amp???

PLZ anyhelp would be Really apreachated

Hear's a pic of tha sub
Attachment:
EPPIOTSW302R-2T.bmp
EPPIOTSW302R-2T.bmp [ 60.97 KiB | Viewed 692 times ]

 

_________________

Car got Crushed
R.I.P EB Fairmont 05/06/2010

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: stupid sub :(
Posted: Sat Sep 25, 2010 12:30 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 44

Posts: 577

Joined: 30th Apr 2009

Ride: 92 EB Falcon

1) PLEASE talk in RMS figures not MAX power
2) part numbers for said audio equipment
3) been a while aye :lol: :lol: :lol:
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: stupid sub :(
Posted: Sat Sep 25, 2010 12:34 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 278

Joined: 9th Dec 2009

Gallery: 2 images

Ride: Lookin for a EB or ED fairmont

Location: adelaide
SA, Australia

haha my bad lol
Umm i dunno nuffin bout RMS lol, or part numbers :(
Haha yea ay

 

_________________

Car got Crushed
R.I.P EB Fairmont 05/06/2010

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: stupid sub :(
Posted: Wed Sep 29, 2010 3:09 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 151

Joined: 1st Dec 2009

Ride: 93 eb2 falcon

Location: toowoomba
QLD, Australia

the PIONEER TS-W252R is 150rms
all review say that this sub is straight up crap! sorry mate...
what amp are you running and what's you budget? also is the box sealed or ported?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: stupid sub :(
Posted: Thu Sep 30, 2010 1:02 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 276

Joined: 14th Apr 2009

Gallery: 12 images

Ride: Fairmont Ghia BA 5.4L V8, AU 6

Power: 205 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

Hey,

Check out these things mate, it could be one of the following problems, if not a few of them combined.

1. Leaking box, even a pin hole can make a sub sounds s**t.
2. Box is too big for the sub, use bean bag beans and a 10 litre bucket to measure the exact size and check the manufacturer specs.
3. Amp is turned up too much. If your sub is only 150W RMS then your AMP might just have a bit too much power for the sub, so turn the gain down to 3/4 and see what its like at full volume.
4. There could also be a hole in the rubber sorround of the sub, use sikaflex to seal it.

Cheers,

 

_________________

Chaos, Panic and Disorder. My work here is finally done.
BA Fairmont Ghia 5.4L. Mods -Full Exhaust, Chipped, Custom Intake, CAI @205.4RWKW.
Stezza - Alpine Type R Splits & 6x9's, Alpine 400w RMS 4ch, 380w RMS Pioneer Mono, 2x12" Pioneer Subs and an AVH-P5950DVD Player.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: stupid sub :(
Posted: Thu Sep 30, 2010 2:11 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11738

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

Wow...you're feeding 100% gain of a 600W (Max I'm assuming...so about 250-300WRMS) into a sub with 150WRMS...I'm surprised you haven't cooked it yet.

You should turn the gain down close to half it's power to have the sub working better. Loud doesn't mean good...

Turn the gain down on the Amplifier, play a song with bass in it and slowly turn the gain up until you hear distortion.

A properly tuned amplifier, running an 8" sub will most likely sound better than a maxed out amplifier over powering a 12" sub.

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: stupid sub :(
Posted: Thu Sep 30, 2010 3:56 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 37

Posts: 383

Joined: 11th Aug 2006

Ride: 6.0L VE Calais-V

Location: Hastings
VIC, Australia

ranio wrote:
the PIONEER TS-W252R is 150rms
all review say that this sub is straight up crap! sorry mate...
what amp are you running and what's you budget? also is the box sealed or ported?

It's the 12" version, TS-W302R, and it will definitely make more bass than stock subs. He clearly has something wrong with his setup.

Crazy6ltr... Since you seem to know nothing about audio or setting it up, I recommend you visit a proper car audio installer and get some advice, get them to tune your amp and check that everything is OK with your sub box.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: stupid sub :(
Posted: Thu Sep 30, 2010 5:26 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 151

Joined: 1st Dec 2009

Ride: 93 eb2 falcon

Location: toowoomba
QLD, Australia

Stone wrote:
ranio wrote:
the PIONEER TS-W252R is 150rms
all review say that this sub is straight up crap! sorry mate...
what amp are you running and what's you budget? also is the box sealed or ported?

It's the 12" version, TS-W302R, and it will definitely make more bass than stock subs. He clearly has something wrong with his setup.

Crazy6ltr... Since you seem to know nothing about audio or setting it up, I recommend you visit a proper car audio installer and get some advice, get them to tune your amp and check that everything is OK with your sub box.



sorry i mean the TS-W302R i was looking at the other 1 at the same time! but its still 150rms
the TS-W252R is 120rms. and yes i agree! the amp is setup completely wrong turn everything down befor you fry the sub and/or amp. tune it properly! the W302R is still a crappy sub though
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: stupid sub :(
Posted: Thu Sep 30, 2010 5:32 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 278

Joined: 9th Dec 2009

Gallery: 2 images

Ride: Lookin for a EB or ED fairmont

Location: adelaide
SA, Australia

whoo whoo whoo, i just had a lil buget cos i have no job atm, and its just to get me started off.
And yea my setup is s**t, My old EB was better
Im running a Poineer Head Unit, and 170W Poineer speakers front and back, with the Poineer sub as mentioned, and im now running a Audioline Amp 200W X4 4 channel
As i turn the bass up on the amp the sub goes hard but not enough, so i turn up the bass on the HU and the rear speakers distort hardcore :(
The box is a US-audio box from JB-HI fi, and its brand new

All up this costed me bout $560ish :( and its terrible lol
My Alpine stuff was better in the fairmont

 

_________________

Car got Crushed
R.I.P EB Fairmont 05/06/2010

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: stupid sub :(
Posted: Thu Sep 30, 2010 5:49 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 37

Posts: 383

Joined: 11th Aug 2006

Ride: 6.0L VE Calais-V

Location: Hastings
VIC, Australia

You're asking too much from your equipment. That sub will make a decent amount of bass for the price but you will kill it trying to get more out of it.

You also need to work out a way to control the subwoofer volume independently of the bass setting in the EQ. The bass setting in the EQ effects all the speakers which you are noticing when your 6x9's distort. This is why I said you need to take it to someone who knows what they're doing :)
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: stupid sub :(
Posted: Thu Sep 30, 2010 5:50 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 151

Joined: 1st Dec 2009

Ride: 93 eb2 falcon

Location: toowoomba
QLD, Australia

Crazy6ltr wrote:
whoo whoo whoo, i just had a lil buget cos i have no job atm, and its just to get me started off.
And yea my setup is s**t, My old EB was better
Im running a Poineer Head Unit, and 170W Poineer speakers front and back, with the Poineer sub as mentioned, and im now running a Audioline Amp 200W X4 4 channel
As i turn the bass up on the amp the sub goes hard but not enough, so i turn up the bass on the HU and the rear speakers distort hardcore :(
The box is a US-audio box from JB-HI fi, and its brand new

All up this costed me bout $560ish :( and its terrible lol
My Alpine stuff was better in the fairmont



do you have ur sub bridged on the amp? you will get abit more punch if u do
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: stupid sub :(
Posted: Thu Sep 30, 2010 6:15 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6166

Joined: 8th May 2007

Crazy6ltr wrote:
haha my bad lol
Umm i dunno nuffin bout RMS lol, or part numbers :(
Haha yea ay


if you dont know "nuffin" about part numbers, then how the f**k did you manage to post up a pic of the exact model sub your running?

grow half a f**k brain, then post something that makes sense, then you may get the correct answer
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: stupid sub :(
Posted: Thu Sep 30, 2010 7:10 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 1998

Joined: 31st Dec 2007

Gallery: 9 images

Ride: xc wag's, tnklane wag's

Location: Munruben
QLD, Australia

I think it was just the term, part as opposed to model number, that lost him, well if you were really on a budget, why not do some proper research prior to purchasing things. I admit I didn't look into my setup prior to buying it, but didn't spend a weeks wages on the system. I bought somebodies old system second hand dirtcheap.

 

_________________

Signature removed by moderator.signature must not exceed 120x500 pixles

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: stupid sub :(
Posted: Thu Sep 30, 2010 7:18 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6166

Joined: 8th May 2007

Haha yea ay

:lol:
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: stupid sub :(
Posted: Thu Sep 30, 2010 7:19 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 44

Posts: 577

Joined: 30th Apr 2009

Ride: 92 EB Falcon

OZBMX wrote:
I think it was just the term, part as opposed to model number, that lost him, well if you were really on a budget, why not do some proper research prior to purchasing things. I admit I didn't look into my setup prior to buying it, but didn't spend a weeks wages on the system. I bought somebodies old system second hand dirtcheap.

+1

Same here my old system in my fairmont was cheap!
Headunit was for free off a friend
sub was $33 from cashies
amp was free out of my mums old car
front speakers from the wreckers for $5 (they were JVC 3 way coaxial)
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 10:06 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names