Fordmods Logo

Sub / Amp not working. 

 

Page 1 of 1 [ 15 posts ] 

 
 Post subject: Sub / Amp not working.
Posted: Mon Jul 04, 2005 2:38 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 659

Joined: 18th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: WRX

Power: 132 rwkw

Location: Frankston
VIC, Australia

So i was driving along, and my sub stopped working, the amp still seems to be running fine, the protection light is off.

So i took all the wires off the amp, plugged em all in again, checked connections, checked the fuses and battery, all seems to be good. But it wont work...

Anyone got any ideas on why it just stopped. It sucks so bad without it.

thanks

 

_________________

Car Killer.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 04, 2005 4:23 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1013

Joined: 12th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: MY06 REX

Location: Perthoslavakia
WA, Australia

Do you have an actual sub pre-out on your head unit? maybe there was a glitch or something and it has selected itself off? check the settings on the head unit maybe?

 

_________________

The Evil Strawberry

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 04, 2005 5:07 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 3885

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII XR6 Turbo

Location: Victor Harbor
SA, Australia

Have the connections to the sub itself been damaged at all? mabe the Sub is at fault if you have checked everything else... Give it a good look over, terminals could be loose or broken.

 

_________________

Image -BF MKII XR6 Turbo in EGO-

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 04, 2005 6:55 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2754

Joined: 14th Apr 2005

Ride: fairmont

Location: mackay
QLD, Australia

check the RCA leads, that happened to me and all i done was rreplace them and now it works again

 

_________________

Now i have a EF XR8 5spd.........mmmmmm 5L

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 04, 2005 7:14 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 659

Joined: 18th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: WRX

Power: 132 rwkw

Location: Frankston
VIC, Australia

i checked the RCA, doesnt work, i the pre out is fine, altho i just found the setting to change it from sub to rear, but i changed it and changed it back a few times to no avail.

But now the car wont work at all, i took the f**k battery out and the bastard thing wont work at all. Everythings hooked up right but it just wont turn over.

 

_________________

Car Killer.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 04, 2005 7:28 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 3885

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII XR6 Turbo

Location: Victor Harbor
SA, Australia

Hmm mabe you have blown a fuse or something? :shock:

 

_________________

Image -BF MKII XR6 Turbo in EGO-

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jul 05, 2005 12:02 am 
Fordmods Audio and Turbo Expert
Offline
User avatar

Age: 37

Posts: 2121

Joined: 14th Dec 2004

Ride: FG Turbo Territoty Ghia

Location: Traralgon
VIC, Australia

Try this....


http://www.fordmods.com/phpBB2/viewtopic.php?t=10931

 

_________________


Pro Class
1st Super Tech - Summernats 2007
Australian SQ Champion - Am Show 2004
Australian SQ Champion – Pro Show 2006 & Best of Show
Ford Champion - Melbourne 2004 & 2006
451.5wkw - now SOLD

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jul 05, 2005 1:22 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 659

Joined: 18th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: WRX

Power: 132 rwkw

Location: Frankston
VIC, Australia

The sub is a 12'' clarion 600W 300WRMS.

The Amp is an 'Xtreme' amp, 300W. (or 600, cant quite member)

The autobarn guy said itd run perfectly. Being completely unco at car audio, i just nodded my head and said ill take one.

The amp runs my 6x9's fine so im guessing theres a problem with the sub itself.

Thanks for the link pyroay, i cant try another sub, i dont know anyone in queensland who has one. (just moved to surfers 3 days ago)
All wires are fine, crossovers are fine, as for earth, the amp runs fine with no earth, altho its bolted to the chassis of te car so that might be why, but the earth wire is still connected and earthed. All wires are fine, i think its 4 guage. I bought a DNA amp wiring kit from autobarn. Havnt looked at things from the H/U end, but since the 6x9's work fine, im guessing its all apples there.

I had a close look at the sub, it all looks fine, but there is evidence of moisture, the cone looks like its had water on it, i dunno how, its been sealed in box for months.

Might be time for a new sub. :(

 

_________________

Car Killer.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jul 05, 2005 3:21 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 2637

Joined: 5th Nov 2004

Ride: EL TURBO GHIA

Power: 372 rwkw

Location: penrith
NSW, Australia

the cable hasnt come of the terminal of the back of the sub

 

_________________

HMMMM BOOST !!!


ED fairmont R.I.P

STREET FORDS FEATURE CAR ISSUE 42

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jul 05, 2005 10:13 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 659

Joined: 18th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: WRX

Power: 132 rwkw

Location: Frankston
VIC, Australia

No, ive checked that thrice now.

Good old tax return.

 

_________________

Car Killer.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jul 07, 2005 1:23 am 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Posts: 18

Joined: 16th Mar 2005

Location: perth
WA, Australia

have u checked the sub itself, u could of blown it if everything else is cool
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jul 07, 2005 9:01 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 1954

Joined: 13th Apr 2005

Gallery: 2 images

Ride: eb falcon s series 2

Location: on welfare
NSW, Australia

charge the battery

my car did this once, it just wouldnt start... batt was fine before hand.

put batt on charger and it said it was charged
(not meant to say that right away) wait 30 mins and it wouldnt say charged but charching. left that from 1pm will 11pm that night and it worked fine.

 

_________________

‮‮

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jul 08, 2005 7:26 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 659

Joined: 18th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: WRX

Power: 132 rwkw

Location: Frankston
VIC, Australia

I took the sub to autobarn, the guy tested it, and its rooted, said it was running infinate ohms, so theres a break somewhere.

Its only 6 months old, max, so if i can get mum to get the reciept out of the bin, ill take it back.

 

_________________

Car Killer.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jul 08, 2005 7:47 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 42

Joined: 30th Jun 2005

Location: melbourne, pascoe vale
VIC, Australia

faa..good luck getting new one m8
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jul 09, 2005 2:20 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 659

Joined: 18th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: WRX

Power: 132 rwkw

Location: Frankston
VIC, Australia

Yeah, i know i got f**k all chance, I was thinking of going a good quality (afaik) sub, like a JL, or JBL.

Or ill just leave it till i buy a new car and then get the s**t hot stereo...

 

_________________

Car Killer.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 15 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 10:06 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names