Fordmods Logo

brake lights 

 

Page 1 of 2 [ 28 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: brake lights
Posted: Mon May 22, 2006 5:19 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 32

Posts: 102

Joined: 27th Dec 2004

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

not sure if this is the right area to post this but here goes. i wired up a neon using the wires from the little light at the ashtray (brown and black wires). this is in an ef gli. now silly me i accidentally let the 2 wires touch and it sparked and now i have no brake lights. everything else works except for the brakes. i double checked fuses and i replaced both bulbs but still no luck. i also fitted a new brake light switch. im assuming its the wiring perhaps. any ideas?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 5:22 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 1040

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: EA Fairmont Ghia

Location: Melbourne
VIC, Australia

you checked all fuses!

 

_________________

Full working BA Shifter now upgraded to BF Shifter.
BA headlight inserts in my EA headlights.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 6:00 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 32

Posts: 102

Joined: 27th Dec 2004

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

every fuse under the steering wheel area i checked...checked with a multimeter. unless there are fuses for the brake lights elsewhere
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 6:07 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 10826

Joined: 17th Apr 2005

Gallery: 34 images

Ride: BF MK11 XR 6 TURBO ZF 6spd

Power: 225 rwkw

Location: glenwood/sydney
NSW, Australia

this thread would go in the "exterior mods" section.. suppose it could also go in the "interior mods" or the "electrical mods" :lol:

 

_________________

Todd: Nurse, suction.
Nurse: The patient's not even here yet.
Todd: I know.

http://www.youtube.com/watch?v=_GQpRYRcAiA

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 6:16 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 32

Posts: 102

Joined: 27th Dec 2004

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

just adding something...when the headlights are on, the rear lights come on too, just not the brakes. dunno if this helps
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 7:02 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

Chances are your brake lights wern't working before the neon mod,

Most likely culprit is the brake switch itself! these are prone to dying

Just look in the technical documents on the top right of the screen, and select 'common problems'

Also the brake light circuit is different to the parkers/interior light curcuit
so if you have the ashtray light working.. then... look elsewhere!

your best bet is to purchase an aftermarket switch from repco (around 9-11bux)

I wouldn't go original elquipment as.... well they break!

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 7:09 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 446

Joined: 11th Sep 2005

Gallery: 1 images

Ride: Fairmont

Location: Werribee
VIC, Australia

my brake lights stopped workin too, went to an auto elec, 10 mins and $14 later it was fixed, i know its an easy job but he was round the corner from me and i didn't like the idea of drivin with no brake lights. Everytime i was brakin with a car behind me i was sh*ttin myself.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 7:11 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 3083

Joined: 22nd Sep 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

might be stupid, but are both filiments on the brake lights globes intact?

its either that or most likely what krytox said (see above)

 

_________________

Image
latest mod: A Service
MY BUILD THREAD

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 7:21 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 32

Posts: 102

Joined: 27th Dec 2004

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

thanks for the replies, well the globes are brand new put them in yesterday, same with the brake switch, bought it from bursons for $13 and installed it the day before. i guess its off to the auto elec tomorrow
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 7:44 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

Ok, now that its dark.
go out to the car, turn Ign. on...WITHOUT parkers on

Press the brake pedal.... Do your Dash lights come on? and or parkers at the front when the pedals depressed?

If so... Take out the rear Globes and put in the twin filament Brake/Parker Globes. 5/14watt

Hope this helps!

Andrew

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 7:55 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 32

Posts: 102

Joined: 27th Dec 2004

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

ign on, no parkers, press brake...no dash lights/parkers come on. i do have dual filament bulbs in if thats what u were trying to determine. thanks anyways
Lambi
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 8:02 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

hrmm, sorry if I offended about the right globes, its just common to do!

I'll keep thinking on my travels home!

have you tried pysically shorting out the brake switch plug? (to each other ...not to earth)

.... hrmm

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 8:05 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 32

Posts: 102

Joined: 27th Dec 2004

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

nah your right mate...any ideas are much appreciated :) shorting out the switch? do u mean like linking the 2 terminals with a bit of wire?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 8:13 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

Pull the brake lt switch plug, turn IGN on, check with your multimeter that one of the pins has 12v present - if not then the problem is upstream, check the stop lamps fuse.
If so, as mentioned, short the plug and make sure all 3 brake lights are on. If so, switch is dodgy.

Other than that, there's not a lot left to check.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 22, 2006 8:55 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 32

Posts: 102

Joined: 27th Dec 2004

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

ok thanks i'll give it a try tomorrow. bit too cold atm lol. i'll let ya's know how it goes
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 28 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 3:50 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names