Fordmods Logo

dead highbeams 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: dead highbeams
Posted: Thu Oct 13, 2005 11:25 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 2256

Joined: 5th May 2005

Gallery: 1 images

Ride: 5 Star Boxcar

Location: blu mtns
NSW, Australia

ok my highbeams have been dead for a while and im gonna get round to fixing them soonish.
when i have my normal headlights on and flick on the higbeams i have no
lights at all :shock:
also the dash symbol doesnt pop up.
any ideas or suggestions? someone mentioned relays but i got no idea for the life of me

thanks

Kezz

 

_________________

Kezz's 5sp Box Car ---> RPD enhanced with a bunch of other stuff

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Oct 13, 2005 11:40 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 11103

Joined: 15th Nov 2004

Ride: AU III XR8 Pursuit 250 ute

Location: Hobart
TAS, Australia

i'd check the globes and relays to start with. if you get a service manual it should tell you which relay it is. or someone here may know. i'm pretty sure its one of them on the left hand side of the battery. one thing you might do is put your ear down there when someone turns them on and see if you can hear the relay click.

 

_________________

Heaps of performance EF/L parts for sale, including supercharged VCT motor!

2002 Ford AU Series III Falcon XR8 Pursuit 250 ute - 5.6L of V8 Windsor!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Oct 13, 2005 11:56 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2754

Joined: 14th Apr 2005

Ride: fairmont

Location: mackay
QLD, Australia

check the circut breaker too while your at it

 

_________________

Now i have a EF XR8 5spd.........mmmmmm 5L

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Oct 14, 2005 2:27 am 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

And a fuse maybe?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Oct 14, 2005 11:33 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 2256

Joined: 5th May 2005

Gallery: 1 images

Ride: 5 Star Boxcar

Location: blu mtns
NSW, Australia

um checked the fuse nothing is broken. will take a
look at the relay. occasionaly it comes back on and
then just goes back to not working

 

_________________

Kezz's 5sp Box Car ---> RPD enhanced with a bunch of other stuff

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Oct 14, 2005 11:58 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1043

Joined: 7th Feb 2005

Location: Canberra
ACT, Australia

Its the circuit breaker, which is along the drivers inner guard, rectangle shape, silver/gold colour, with two wires/plugs coming out of it.

 

_________________

1993 ED XR6 5speed Polynesian Green. Project car.

1998 EL XR8 Auto Hot Chilli Red. New daily and project

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 9:08 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names