Fordmods Logo

El chrome numer plate surround 

 

Page 2 of 4 [ 48 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

 
Posted: Fri Nov 07, 2008 10:40 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 4326

Joined: 30th Oct 2006

Gallery: 18 images

Ride: Envi EF

Location: Grafton
NSW, Australia

asizzy wrote:
Hey, Its not had mate i think its just some nuts behind the boot lid about 4 or 5 for the spear. Unscrew and drill job for you as you don't have the holes for the number plate Surround.



You no good at reading?



YOU DONT NEED TO DRILL ANYTHING FOR THE NUMBER PLATE SURROUND ON ANY MODELS, GLi to FAIRMONT GHIA. The number plate screws hold it into place. You don t need to remove the spear to fit the number plate surround.

The spear needs drilling, OR you can glue it/tape it in place.

 

_________________

>>>EF Futura T build<<<

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 07, 2008 12:02 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 1434

Joined: 14th Jul 2008

Gallery: 1 images

Ride: Falcon EF Gli

Location: Melbourne
VIC, Australia

krisisdog wrote:
asizzy wrote:
Hey, Its not had mate i think its just some nuts behind the boot lid about 4 or 5 for the spear. Unscrew and drill job for you as you don't have the holes for the number plate Surround.

You no good at reading?


Ok, my mistake you don't have to take out the spear to fit the surround on.

Also if you cannot read i have always said "i think" so it's just on top of my memory. Don't need to get commando on me.

I checked mine out, if you can look at my picture that i have taken can you explain to me why is the mounting screws thing behind my surround or was i special that i got a unique one that also makes it difficult for would be thieves to easily take my shiny chrome surround out.

If you mount it properly instead of using double sided tape it will not come out of you're boot lid so easily.

PS. There is supposed to be four screws but ones missing on mine.

 

 

Attachments:
DSC02390.JPG
DSC02390.JPG [ 141.58 KiB | Viewed 436 times ]

 

_________________

AsIzZy

My Build Thread:
post994940.html#p994940

For Sale Thread 1
forums/viewtopic.php?t=70845&highlight=

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 08, 2008 7:21 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 30

Posts: 239

Joined: 13th Jan 2008

Ride: EF Fairmont

Location: Sydney
NSW, Australia

Can anyone confirm if the surround atcually mounts to the boot or just to the number plate?

It seems strange that it would just hold on to the numbr plate, it doesn't seem secure enough?

Cheers,

Pat

 

_________________

"You only need 2 tools, WD-40 and duct tape. If it doesnt move and it should, use WD-40. If it moves and it shouldnt, use the duct tape!"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 08, 2008 7:29 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 26

Posts: 2823

Joined: 26th Jul 2006

Ride: EF Fairmont II

Location: Melbourne
VIC, Australia

mate just buy it, im sure Ford had double sided tape to hold it also...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 08, 2008 7:53 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 1434

Joined: 14th Jul 2008

Gallery: 1 images

Ride: Falcon EF Gli

Location: Melbourne
VIC, Australia

Your options are the way i see it:
Double Sided Tape
Drill and Secure.
Not sure if there's any more options then this. :)
Hope this helps.

 

_________________

AsIzZy

My Build Thread:
post994940.html#p994940

For Sale Thread 1
forums/viewtopic.php?t=70845&highlight=

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 08, 2008 9:19 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 30

Posts: 239

Joined: 13th Jan 2008

Ride: EF Fairmont

Location: Sydney
NSW, Australia

Already bought it... I'm just waiting for it to be posted and thought i'd see if anyone had put one on and new for sure. Cheers for your help though guys

 

_________________

"You only need 2 tools, WD-40 and duct tape. If it doesnt move and it should, use WD-40. If it moves and it shouldnt, use the duct tape!"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Nov 09, 2008 8:49 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 162

Joined: 27th Jul 2008

Gallery: 10 images

Ride: BA XR6

Location: Hassall Grove
NSW, Australia

looks sweet as, i wouldnt mind that in my ba.

 

_________________

Go The Mighty Falcon.

2004 BA XR6 FORD FALCON
COLD AIR INTAKE, FLASH TUNER, 2 1/2 PERFORMANCE EXHAUST, JOHN BOWE SIGNATURE SERIES BILLLET THROTTLE BODIE, REFLECTIVE TINT, CLARION 5X7 WITH INBUILT CAPACITOR,NOW WITH FUSION ENCOUNTER 10 IN SUB+AMP, RED SMOOTH CALIPERS, BUT STILL ONE NUTS DRIVER.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: no plate
Posted: Tue Nov 11, 2008 10:21 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 652

Joined: 31st Aug 2007

Gallery: 1 images

Ride: 08 BF Ghia

Location: Melbourne
VIC, Australia

Dont glue the spear, It is quite heavy and when boot is open and closed you are asking for trouble. Spear MUST be screwed on for proper fitment. Ford NEVER used double sided tape for this. The number plate surround could be glued but i would use all mounting screws to attach it. It isnt only attached by no plate screws. The ones to hold number plate on may be sufficient but remember if you numberplate gets stolen they get a free ghia surround! :)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 12, 2008 5:12 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 30

Posts: 239

Joined: 13th Jan 2008

Ride: EF Fairmont

Location: Sydney
NSW, Australia

On another note.... does anyone know how i can take off the the grille on an ef mont? I know there's 7 bolts 4 on the top and 3 on the bottom... the 3 on the bottom were easy to remove but the 4 at the top sit much further in to the bonnet so the bolt is too long for my socket or spanners wht have other's used?

 

_________________

"You only need 2 tools, WD-40 and duct tape. If it doesnt move and it should, use WD-40. If it moves and it shouldnt, use the duct tape!"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 12, 2008 5:22 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6166

Joined: 8th May 2007

tube sockets, from Super cheap etc.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 12, 2008 5:35 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 4326

Joined: 30th Oct 2006

Gallery: 18 images

Ride: Envi EF

Location: Grafton
NSW, Australia

Those screws you showed in your pics flick out - you dont need them - I've fitted them before without them. The 4 screws on your number plate are PLENTY!

 

_________________

>>>EF Futura T build<<<

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 12, 2008 5:38 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 3763

Joined: 25th Nov 2004

Gallery: 6 images

Ride: EFII 5.8 NOS TerroristGhia

Power: 274 rwkw

Location: Sydney Australia
NSW, Australia

10mm Deep socket does the job
Brett

 

_________________

The Terrorist ED Retired due to RUST.
The TerrosistGhia, EF Ghia 351 EFI 5 Speed.
Millennium Falcon, Sleeper EL DOHC 6 Speed Manual EFI LPG
Member#1131
I didn't Vote for Multiculturalism, DID YOU!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 12, 2008 7:43 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 30

Posts: 239

Joined: 13th Jan 2008

Ride: EF Fairmont

Location: Sydney
NSW, Australia

Sweet figured it would be that thank for the info guys.

Just for the record I have a chrome spear from factory so no need to glue or screw though i think i would have screwed it on had i needed one.

 

_________________

"You only need 2 tools, WD-40 and duct tape. If it doesnt move and it should, use WD-40. If it moves and it shouldnt, use the duct tape!"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 19, 2008 3:39 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 30

Posts: 239

Joined: 13th Jan 2008

Ride: EF Fairmont

Location: Sydney
NSW, Australia

ef_paddy wrote:
Already got the fairmont chrome spear on the boot... I trust you guys when you sayit's the same but is it just me when it looks like it's only the outer lip of the surround that looks chrome?


asizzy wrote:
The First pic you have there is whats on the second pic.


Well i got the surround today and you were wrong it's only chrome around the outside so there part that surrouds the number plate is not all chrome.

Thanks for giving me the wrong info... If you hadn't been 100% sure i would have preferred you didn't comment.

Well anyway after wasting mony could somone confirm if an of the el number surrounds came with chrome on the inside of the area i have marked? The one i have marked seems to be and that's what i'm after.

Any help is appreciated guys.

 

 

Attachments:
Boot Garnish5.JPG
Boot Garnish5.JPG [ 24.77 KiB | Viewed 341 times ]

 

_________________

"You only need 2 tools, WD-40 and duct tape. If it doesnt move and it should, use WD-40. If it moves and it shouldnt, use the duct tape!"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 19, 2008 4:01 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 142

Joined: 6th Jan 2006

Gallery: 1 images

Ride: EL Futura

Location: Melbourne
VIC, Australia

I have a scratch on they grey part and it shows chrome thru. So maybe if u scratch the grey part off the whole thing will be chrome.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 4  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 1:51 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names