Fordmods Logo

LED taillights problem 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: LED taillights problem
Posted: Thu Dec 22, 2005 8:43 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 211

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: EBII Falcon & BF Falcon

Location: Perth
WA, Australia

i've customised my taillights in my EB and i've added an extra bulb holder to each light so i can have 4 globes for my brakelights...basically i was tryin to figure out why 4 normal globes work, but 4 LED globes wont work properly. just the 2 LED globes work fine. with the 4 in wen the park lites are turned on they function as my brakelights and wen i brake there is no change?

just wondering if anyone has any idea why they would be doin this?

cheers
Paul

 

_________________

EB2 Turbo & BF Wagon

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 22, 2005 9:00 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 695

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: 2008 WQ Fiesta XR4

Location: Adelaide.
SA, Australia

Is your wiring right?

 

_________________

2008 WQ Fiesta XR4
2007 LS Focus CL

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 22, 2005 9:02 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 211

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: EBII Falcon & BF Falcon

Location: Perth
WA, Australia

yeh it worked with the globes...but u rekon that the wiring for park n brake mite be crossed? makin the LEDs not function correctly...?

 

_________________

EB2 Turbo & BF Wagon

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 22, 2005 9:35 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 695

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: 2008 WQ Fiesta XR4

Location: Adelaide.
SA, Australia

Possible, LEDs need the polarity right, globes don't.

 

_________________

2008 WQ Fiesta XR4
2007 LS Focus CL

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 22, 2005 9:46 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 727

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: Concorde

Location: canberra
ACT, Australia

cause they are single contact fittings instead of doubles?

 

_________________

2nd Place Summernats19 SQ Comp, Street Pro 0-600 Class
STEREO - 128.7db
JVC EXAD DVD and surround sound
3 X 10" Lanzar Dual Voice Coil 6ohm Subs
4 X 6.5" Alpine S-Type 2-way, front and back
JVC 6.6cm Center Speaker
Engine -
2.5" exhaust, SS Inductions CAI, K&N air filter. 132.6rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 23, 2005 1:45 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1000491

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: AUXR6 HP With Ducati SupA Bike!

Location: Perth
WA, Australia

mmm 2 led globs work but 4 do not...

maybe the resitance is too high accross the 4 globes?

 

_________________

RIP SCOTT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 23, 2005 6:47 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 7287

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: 1994 ED XR8 Sprint

Location: Somewhere in
QLD, Australia

i'd go with concorde's suggestion

 

_________________

Banned

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 23, 2005 8:03 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 727

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: Concorde

Location: canberra
ACT, Australia

Disco Frank wrote:
mmm 2 led globs work but 4 do not...

maybe the resitance is too high accross the 4 globes?


but the resistance for LED's is way less than 4 normal globes, if 4 normal galobes work than 4 LED's will work definately.

I'd say that the globes only have single contacts on the base rather than dual contact.

 

_________________

2nd Place Summernats19 SQ Comp, Street Pro 0-600 Class
STEREO - 128.7db
JVC EXAD DVD and surround sound
3 X 10" Lanzar Dual Voice Coil 6ohm Subs
4 X 6.5" Alpine S-Type 2-way, front and back
JVC 6.6cm Center Speaker
Engine -
2.5" exhaust, SS Inductions CAI, K&N air filter. 132.6rwkw

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 23, 2005 9:54 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 211

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: EBII Falcon & BF Falcon

Location: Perth
WA, Australia

haha nah aint that bad...they the dual fillament LED globes...
i was thinkin more along the lines of what Frank sed...thort that the resistance mite be too high. but i guess its possible on the polarity as well

 

_________________

EB2 Turbo & BF Wagon

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 23, 2005 10:10 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1000491

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: AUXR6 HP With Ducati SupA Bike!

Location: Perth
WA, Australia

yes the resitance for a single LED is
but for them to work on 12 volts there has to be a resitor in the globe or they blow!!!

hence my suggestion....

 

_________________

RIP SCOTT

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 10:23 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names