Fordmods Logo

Xg xr6 blinkers flashing off tap 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: Xg xr6 blinkers flashing off tap
Posted: Tue Jun 15, 2010 11:04 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 39

Posts: 94

Joined: 27th Sep 2009

Ride: eb xr8 falcon/1966 xr fairmont

Location: Elizabeth Grove
SA, Australia

Hi I just recently bought an XG XR6 from a mate and the blinkers are flashing like they are about explode, I have done the following cleaned all wire conections and bulb conections and changed flasher relay as well as added another earth cable to the front blinkers and still the blinkers are flashing off tap would this be a wiring problem or the indicator stalk, the hazards are flashing as normal.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Xg xr6 blinkers flashing off tap
Posted: Wed Jun 16, 2010 12:25 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 26

Posts: 122

Joined: 19th Nov 2009

Gallery: 2 images

Ride: 1994 ED XR6, 2003 BA XR8

Location: Traralgon South
VIC, Australia

check you havn't blown a globe, i think the little ones on the guards can cause this aswell, can check if you like?

cheers,
Tomo

 

_________________

98%of city drivers will say ''holly s**t'' befor going into a ditch in a snowstorm and 98%of country drivers will say ''hold my beer and watch this''

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Xg xr6 blinkers flashing off tap
Posted: Wed Jun 16, 2010 9:26 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 732

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: LTDHO

Location: South eastern
VIC, Australia

Horses where blinkers.
Cars have indicators!

Sounds like a bulb is out. Does it work in one direction only?
Does it also happen when the hazzards are on?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Xg xr6 blinkers flashing off tap
Posted: Wed Jun 16, 2010 9:10 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 39

Posts: 94

Joined: 27th Sep 2009

Ride: eb xr8 falcon/1966 xr fairmont

Location: Elizabeth Grove
SA, Australia

All the blinkers are working left and right, and when the hazard lights are on they flash at a normal rate, if the globes are flashing it can't be a bulb, only thing i can put it down to is a dodgy wire or the indicator switch
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Xg xr6 blinkers flashing off tap
Posted: Sat Jun 26, 2010 7:28 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 39

Posts: 94

Joined: 27th Sep 2009

Ride: eb xr8 falcon/1966 xr fairmont

Location: Elizabeth Grove
SA, Australia

ok just replace all the globes again, cleaned all earths and conectors still the same, when the hazards are on it flashes at its normal rate, when indicators are on they flash off tap right slighty faster than the left has anyone got any ideas
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Xg xr6 blinkers flashing off tap
Posted: Sat Jun 26, 2010 9:34 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 157

Joined: 21st Jul 2005

Ride: EAII Ghia & AUII Fairmont

Location: South Oakleigh
VIC, Australia

Does it have a towbar? If so check the connections on the towbar plug. I find sometimes my indicators start going mental, I simply have to push the cover on the plug in a bit better and it returns to normal

 

_________________

1990 EAII Fairmont Ghia
Platinum Silver - 5 speed

EL engine, BBM, SVO wheels, Sprint kit, Scorcher front bar, XR lip, EF handles, mirrors & fuel flap, 2.5" exhaust, pacemaker extractors and high flow cat, serpentine conversion, AU rocker cover, heaps more

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Xg xr6 blinkers flashing off tap
Posted: Sat Jun 26, 2010 11:06 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 39

Posts: 94

Joined: 27th Sep 2009

Ride: eb xr8 falcon/1966 xr fairmont

Location: Elizabeth Grove
SA, Australia

oh yea thats another thing when i conect a trailer the lights flash normal, so would that be an earth problem
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Xg xr6 blinkers flashing off tap
Posted: Sun Jun 27, 2010 7:33 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 39

Posts: 94

Joined: 27th Sep 2009

Ride: eb xr8 falcon/1966 xr fairmont

Location: Elizabeth Grove
SA, Australia

found the problem the front indicators were put into the bumber for some reason and with the wrong wattage globes so i changed them back to standard
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 6:48 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names