Fordmods Logo

Air con fan problem 


Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 Post subject: Air con fan problem
Posted: Thu Feb 05, 2009 12:29 pm 
Smokin em up
User avatar

Posts: 231

Joined: 4th Jan 2008

Gallery: 1 images

Ride: EF Futura

Location: Melbourne
VIC, Australia

95 EF Futura

I noticed a while ago that when my air con was on 'AC MAX' and set to '3' the fan speed would start out at normal but would then proceed to drop in and out.... almost like it was turning itself on and off.

It only did this when set to '3', 1, 2 and Boost all worked consistantly. That didn't bother me, so I thought little of it.

However, yesterday I noticed that this problem has spread to '2' as well, so now I only have '1' or Boost.

It seems that I need to do something about it sooner rather than later with the weather the way it has been lately.

What do you guys think this could be?


 Post subject: Re: Air con fan problem
Posted: Thu Feb 05, 2009 2:22 pm 
User avatar

Age: 39

Posts: 2265

Joined: 6th Oct 2005

Ride: 93 EBII fairmont & 2004 BA Turbo

Location: Western Sydney
NSW, Australia

If its anything like my EB setup they have a fan speed control unit that sits behind the glove box. Worthwile looking into.



93 EB II Fairmon8 with 17' EL GT's / Clear indicators / H.I.Ds / Sports exhaust / Lowered 2' / K&N / XR6 ECU.
2004 BA MKI XR6T in Lightning Strike paint / K&N / XR8 bonnet / BF lights and a few tweaks.

Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Thu Oct 27, 2016 2:48 am All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names