Fordmods Logo

air con not working 100% 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: air con not working 100%
Posted: Sat Dec 29, 2007 7:02 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 988

Joined: 4th Dec 2004

Ride: el faimont, dual fuel

Location: melbourne
VIC, Australia

hey

my ac is not working to its potential, takes about 10 mins to kick in and even then its pathetic.

any recomendations for places for a ac regas, western suburbs of melbourne.

anyone know if hychill is sold in vic trying to find it since a couple of people have recomended it, tried a few places and they say only have r134a.

also i get error e2 on cc, should only affect heater though???

cheers

 

_________________

why do u write in here.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Dec 29, 2007 7:15 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

E2 error will affect the AC 100%

It blends the AC cold air with the Heater core.

Fix this first, it may resolve your problem.

Hychill is located in Kilsyth.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Dec 30, 2007 5:21 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 988

Joined: 4th Dec 2004

Ride: el faimont, dual fuel

Location: melbourne
VIC, Australia

cheers for clearing that up mate.
i was under the impression that the blend door motor only affected the heater.

right dash out it is.

 

_________________

why do u write in here.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Dec 30, 2007 8:55 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5589

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

msman wrote:
right dash out it is.
Not necessarily - make sure the CC dash unit plugs are clicked in properly.
Other thing is the blend door motor runs a variable resistor - from the CC doco, you can identify the 5 plug wires on the CCunit plugs, cycle the motor using 12v, and measure the output with a basic meter (with dash in). If alls okay, the BDM is not at fault, it's likely to be a contact issue.
All of this is not too hard, plus the bits you remove would need to be done if the dash had to come out anyway.
The CC diagnostic doco covers monitor mode, where you can view all the CC sensors outputs, real time. You can check if your evaporator is getting cold enough - mine goes down to 8 deg C, which is cold.
So a bit of research may save you a lot of work.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 8:00 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names