Fordmods Logo

Airbag! 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: Airbag!
Posted: Sat Apr 16, 2005 9:28 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 33

Posts: 1494

Joined: 1st Dec 2004

Gallery: 2 images

Ride: BA MkII XT Wagon

Location: Maitland
NSW, Australia

hey

got a prob with my fairmont, the airbag light comes on and blinks when you start the car, goes away, blinks again and then stays on?

anyone ever had this before?

if so? how do you fix it please??

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 16, 2005 9:46 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

The flashing is the Air bag system displaying the fault code, if the flashing started without provocation then I would suggest looking up the fault code / codes in the following doco.

http://www.fordmods.com/phpBB2/documents.php?doc=3

The clearing is easy after you determine the reason for the error, it is explaind in the doco as well.
Cheers
TW.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 16, 2005 9:49 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 33

Posts: 1494

Joined: 1st Dec 2004

Gallery: 2 images

Ride: BA MkII XT Wagon

Location: Maitland
NSW, Australia

cheers mate!
will see wat i can find

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 16, 2005 11:25 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 54

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: BA FALCON XR8 (Stocko, for now.)

Location: Rockhampton
QLD, Australia

not sure if this helps but I ahd the wire underneath the seat discon on my AU and the light stayed on but as soon as I recon it went off.

Brice
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 17, 2005 12:05 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 33

Posts: 1494

Joined: 1st Dec 2004

Gallery: 2 images

Ride: BA MkII XT Wagon

Location: Maitland
NSW, Australia

nah found the prob, was just a fault code! cheers!

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 17, 2005 3:56 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 2198

Joined: 8th Nov 2004

Ride: EL Ghia - XF Ego 302 Clevo

Location: Shit Creek
WA, Australia

fair enough u fixed it :) i just left it and eventually it went away after a month or so

 

_________________

Team EGO

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 17, 2005 5:44 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 740

Joined: 20th Nov 2004

Ride: BA Falcon

Location: Melbourne
VIC, Australia

EF_Mont_Ghia wrote:
fair enough u fixed it :) i just left it and eventually it went away after a month or so
you can clear the airbag fault memory by shortin 2 pins on the diagnostic connector together cant ya? the airbag light on my car has been flashin at me for ages :(
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 17, 2005 6:07 pm 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 514

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: V8 VE Calais V Spec

Power: 262 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

Yeah, it depends though on the code....
There are intermittant codes, and hard fault codes (ones that are obvious, and need to be repaired in order to clear the code)...

The hard fault ones need to be repaired, and then the battery disconnected for 1 minute or so, then re-connected....
This should initiate a new self test, and clear the code....

Intermittant codes require the Airbag Pin to be shorted to ground, for the code to be removed.

 

_________________

VE Calais V8, IQ, HSV instruments and brembos fitted.
IQ, IPC, BCM all hacked and programmed without TECH2 :)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 17, 2005 6:15 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 740

Joined: 20th Nov 2004

Ride: BA Falcon

Location: Melbourne
VIC, Australia

the code i get is the low battery code (1,2)... to clear it i need to short the pin to ground?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 17, 2005 8:02 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 11103

Joined: 15th Nov 2004

Ride: AU III XR8 Pursuit 250 ute

Location: Hobart
TAS, Australia

Ryan0001 wrote:
the code i get is the low battery code (1,2)... to clear it i need to short the pin to ground?


that's right! i did it the other night, thanks to Johnny!

 

_________________

Heaps of performance EF/L parts for sale, including supercharged VCT motor!

2002 Ford AU Series III Falcon XR8 Pursuit 250 ute - 5.6L of V8 Windsor!

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 12:10 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names