Fordmods Logo

ba consol 

 

Page 1 of 3 [ 32 posts ] Go to page 1, 2, 3  Next

 
 Post subject: ba consol
Posted: Sun Sep 20, 2009 8:54 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 38

Joined: 12th Jun 2005

Gallery: 4 images

Location: nowra
NSW, Australia

hi can any tell me is the tissue box seperate from rest of cd radio surround how deep does it go back and how hard is it to take out iam looking to put a dvd player in its place
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba consol
Posted: Mon Sep 21, 2009 7:15 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 10826

Joined: 17th Apr 2005

Gallery: 34 images

Ride: BF MK11 XR 6 TURBO ZF 6spd

Power: 225 rwkw

Location: glenwood/sydney
NSW, Australia

cant most audio installers just install the dvd player where the tissues usualy go and install a fascia around the dvd player to make it look like a factory setup..??

 

_________________

Todd: Nurse, suction.
Nurse: The patient's not even here yet.
Todd: I know.

http://www.youtube.com/watch?v=_GQpRYRcAiA

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba consol
Posted: Mon Sep 21, 2009 11:31 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 1273

Joined: 30th Sep 2007

Ride: g6e 2009

Location: hiding in the bushes
WA, Australia

to take it out you need to remove the drivers seat, the complete centre console, the handbrake, the banana trims, and then the tissue holder.. a aftermarket head unit will fit easily in its place. some people make a fake fascia for the head unit with mdf and screw it into place, or you can buy fascias from ebay or supercheap, which you put in place of the tissue box holder and you can retain your power socket.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba consol
Posted: Tue Sep 22, 2009 1:05 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 2159

Joined: 15th Nov 2005

Gallery: 17 images

Ride: TS40

Location: Latrobe Valley
VIC, Australia

just an idea, id like to see one installed...
http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300347747436&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
Image

 

_________________

Was - 2001 AUIII Ford Falcon Forte
Genuine T2 TS50 bodykit, 18" BF Cobras, Boge and Eibach Suspension and Complete AU2 Fairmont Ghia Interior

Now - 2012 FG Mk2 Ford Falcon XR6
Swift Green,6 Speed Auto, Stock... and a Fuel Card :)

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba consol
Posted: Tue Sep 22, 2009 1:07 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 2159

Joined: 15th Nov 2005

Gallery: 17 images

Ride: TS40

Location: Latrobe Valley
VIC, Australia

phatba wrote:
to take it out you need to remove the drivers seat, the complete centre console, the handbrake, the banana trims, and then the tissue holder.. a aftermarket head unit will fit easily in its place. some people make a fake fascia for the head unit with mdf and screw it into place, or you can buy fascias from ebay or supercheap, which you put in place of the tissue box holder and you can retain your power socket.

iv never had to take a drivers seat or handbrake out of a BA...? i just undo those to banana trim things and the tissue box holder comes right out

 

_________________

Was - 2001 AUIII Ford Falcon Forte
Genuine T2 TS50 bodykit, 18" BF Cobras, Boge and Eibach Suspension and Complete AU2 Fairmont Ghia Interior

Now - 2012 FG Mk2 Ford Falcon XR6
Swift Green,6 Speed Auto, Stock... and a Fuel Card :)

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba consol
Posted: Tue Sep 22, 2009 1:19 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 1273

Joined: 30th Sep 2007

Ride: g6e 2009

Location: hiding in the bushes
WA, Australia

iirc to take out the tissue box, you have to,
1. remove the auto shifter surround
2. remove banana trims
3. remove centre console (to do this requires undoing the handbrake bolts which requires removing the drivers seat)


the tissue box im pretty sure has 2 screws holding it into the centre console,, and the centre console needs to be moved to get it out. i could be wrong though as mine was done at the same time as changing the shifter globe, which neccesitated the console removal anyways.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba consol
Posted: Tue Sep 22, 2009 1:22 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 1110

Joined: 25th Mar 2007

Gallery: 7 images

Ride: BA MKII Fairlane GHIA

Location: Berwick
VIC, Australia

phatba wrote:
iirc to take out the tissue box, you have to,

3. remove centre console (to do this requires undoing the handbrake bolts which requires removing the drivers seat)


the tissue box im pretty sure has 2 screws holding it into the centre console,, and the centre console needs to be moved to get it out. i could be wrong though as mine was done at the same time as changing the shifter globe, which neccesitated the console removal anyways.

lol

1. remove the auto shifter surround
2. remove banana trims
3. undo 1 screw either side of tissue box holder and out it comes
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba consol
Posted: Sat Oct 03, 2009 4:04 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 18

Joined: 8th Jun 2009

Gallery: 8 images

Location: victoria
VIC, Australia

hey mate takes bout 5 mins to do. just pull out cup holder auto surrond 2 screws for the banana trims then jst 2 screws holding it in. if you go to a car audio shop they should new holders for a heaad unit. i bought mine from autobarn for $100 expensive but it was metal so no chance of breaking. r u putting in a double din or fold out dvd player... the space is very tight when its in because of all the wires nd crap

 

 

Attachments:
SNC00097.jpg
SNC00097.jpg [ 319.1 KiB | Viewed 68 times ]
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba consol
Posted: Sun Oct 04, 2009 12:57 am 
ACT Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 6275

Joined: 24th Nov 2004

Ride: '06 BF GT-P

Power: 293 rwkw

Location: Canberra
ACT, Australia

troy1 wrote:
hey mate takes bout 5 mins to do. just pull out cup holder auto surrond 2 screws for the banana trims then jst 2 screws holding it in. if you go to a car audio shop they should new holders for a heaad unit. i bought mine from autobarn for $100 expensive but it was metal so no chance of breaking. r u putting in a double din or fold out dvd player... the space is very tight when its in because of all the wires nd crap


I've got this holder too.

The tissue box holder is a pop off the shifter surround, two screws for the 'bannana strips', then twos crews for the tissue box holder.

Initially I modded the tissue box holder to fit a deck in. I changed to the same as troy1, as it looks better, and centres the head unit.

Image
You can see here the where the screws go (the white discoloured screw marks) just below and to the left of the ICC. Also you can see how much room (there's not much at all) there is. Most head units (especially those with lots of RCA outputs) are a very tight fit back there.

 

_________________

1998 DL LTD in Sparkling Burgundy, daily, 302W, stereo, slow - 97.5rwkw
2006 BF GT-P in Ego, mods. 293rwkw - 12.427@109 - 0-1000m 24.838@221

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba consol
Posted: Mon Oct 12, 2009 2:29 am 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 38

Joined: 12th Jun 2005

Gallery: 4 images

Location: nowra
NSW, Australia

thanks for all info have tissue box out also bought facia replace tissue box which includes power source and head unit just srew into this great item saves messing around now just waiting dvd unit as i have already got screen in headrests they there bought it with ratty playstation which i dump i will still probably need take centre consol out run wiring through still looks big job.
just wondering why we always have mess with cars we get lol post pics when finished
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba consol
Posted: Tue Oct 20, 2009 9:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1123

Joined: 7th Nov 2005

Location: Newcastle
NSW, Australia

Good. We want pics.


Lukeyson
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba consol
Posted: Thu Feb 11, 2010 5:26 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 26

Posts: 20

Joined: 10th Feb 2010

Ride: 05 xr6 ba mk ||

Location: melbourne
VIC, Australia

just an idea, id like to see one installed...
http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll ... K:MEWAX:IT

I'll be installing one of these in my 05 ba xr6 mk2 this sat or in the coming week.. just need to find a dvd 7'' flip out

and wait for the 6x9s and amps.. then ill start . ill post pics when im successful.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba consol
Posted: Thu Feb 11, 2010 6:04 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1123

Joined: 7th Nov 2005

Location: Newcastle
NSW, Australia

"This listing (300347747436) has been removed, or this item is not available."

Lukeyson
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba consol
Posted: Fri Feb 12, 2010 9:27 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 26

Posts: 20

Joined: 10th Feb 2010

Ride: 05 xr6 ba mk ||

Location: melbourne
VIC, Australia

Oh it's because I purchased it's the fascia with two USB connections
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba consol
Posted: Sun Feb 21, 2010 11:03 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 49

Posts: 5

Joined: 21st Feb 2010

Location: Tmba
QLD, Australia

Forgive my facia marks, did that getting the head unit in. But here is the head unit facia installed.
Image
and a night view
Image

You will need to extend the power source cable to get it to fit. The USB is excellent for charging my mobile phone :D
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 3  [ 32 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 4:14 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names