Fordmods Logo

ba fpv cluster probs 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: ba fpv cluster probs
Posted: Wed Aug 27, 2008 11:24 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 1273

Joined: 30th Sep 2007

Ride: g6e 2009

Location: hiding in the bushes
WA, Australia

hi all, i got myself a ba xr icc unit, and installed it last week. ford recoded it, and it looks great. (car is an xt by the way). anyhow i have a fpv cluster, and with lukeysons help it had police mode enabled, showing digital speedo on the right trip computer screen. now since ford recoded the icc and bem unit, the police mode function has disappeared, and the right trip computer screen says SC 0. pressing the trip buttons does nothing, and driving doesnt change the number. anyone know what that means and how i can turn it off?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Aug 28, 2008 3:31 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

try pressing and holding the trip button, the SC is a feature of the police mode
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 29, 2008 12:26 am 
ACT Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 6275

Joined: 24th Nov 2004

Ride: '06 BF GT-P

Power: 293 rwkw

Location: Canberra
ACT, Australia

xpression is right, the SC (Speed Check), remembers the speed you're doing when you press the trip button (or the dim - button on high series clusters).

You need to press and hold it to clear it back to 'P' mode which shows you're "now" speed.

 

_________________

1998 DL LTD in Sparkling Burgundy, daily, 302W, stereo, slow - 97.5rwkw
2006 BF GT-P in Ego, mods. 293rwkw - 12.427@109 - 0-1000m 24.838@221

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 29, 2008 12:57 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 1273

Joined: 30th Sep 2007

Ride: g6e 2009

Location: hiding in the bushes
WA, Australia

ok cheers guys, do i need the car running when i do it? and which button exactly do i push? the black stick looking job near the screen? the dim button? or the one below the dim button?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 29, 2008 1:02 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 1273

Joined: 30th Sep 2007

Ride: g6e 2009

Location: hiding in the bushes
WA, Australia

ok forgive my stupidity, ive had a bit to drink. just went out and sat in the drivers seat and worked out what you meant. problem all sorted. ps, im never drinking again.....pfffffft yea right!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 30, 2008 5:26 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 56

Posts: 235

Joined: 10th Feb 2008

Gallery: 3 images

Ride: BA XR6,ED Wagon,EA Sedans,XF Ghi

Location: Brisbane
QLD, Australia

phatba wrote:
ps, im never drinking again.....pfffffft yea right!


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 

_________________

"When Cars Were Steel"
"Cars Were Real"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 03, 2008 10:50 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1123

Joined: 7th Nov 2005

Location: Newcastle
NSW, Australia

Just out of curiosity, does your cluster have Shift Alert enabled? Mayeb we talked about this before perhaps?


Lukeyson
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 04, 2008 12:27 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 1273

Joined: 30th Sep 2007

Ride: g6e 2009

Location: hiding in the bushes
WA, Australia

hey lukeyson yes it has shift alert. and yes i recall the previous conversation now. i was having a dumb drunk moment. lol
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 9:21 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names