Fordmods Logo

BA/XR6 cluster into BA/XT? 

 

Page 1 of 1 [ 13 posts ] 

 
 Post subject: BA/XR6 cluster into BA/XT?
Posted: Mon Sep 08, 2008 5:46 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 56

Posts: 235

Joined: 10th Feb 2008

Gallery: 3 images

Ride: BA XR6,ED Wagon,EA Sedans,XF Ghi

Location: Brisbane
QLD, Australia

Hi guys. changed my02 BA/XT speedo cluster today.
Put a 02 XR6 cluster in.
I expected the traction light to be on but not others.
Warning lights on =
* ABS light.it goes off after couple of minutes driving.
* (!) this is the 2nd light & it goes off when ABS light does.
* Traction light
*Has no lights on chime.
I live in N/W NSW so I rang Armidale Ford & they told me you can not change cluster or the car wont go! :shock:
When I told him I had already driven it he said that suprised him! :x
Next was Gunnedah Ford, said they did not have a clue what I can do except put old cluster back in. :x :x
Then I rang J.T.Fossey-one of the biggest ford dealer in NSW outside of Sydney.
They said they were not sure but bring it in & they will hook up to it & see! :x :x :x
Is there a Ford dealer out this way who knows what the F**k they are talking about? :evil:
Anyone able to help? :cry: :cry:

 

_________________

"When Cars Were Steel"
"Cars Were Real"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 08, 2008 5:50 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Posts: 290

Joined: 5th Mar 2007

Ride: BA XR6

Location: Adelaide
SA, Australia

There's a tech doco on this site which should be able to help you out with this sort of thing.

http://www.fordmods.com/forums/Swapping ... s-d37.html
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 08, 2008 6:12 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

its simple, without plugging in the computer and setting the parameters (ie no traction control etc) it will do all sorts of strange things.
you cant expect them to be able to tell you exactly what is wrong without having a look at your car, in case you have a faulty cluster, or some other issue with the car.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 08, 2008 7:53 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 56

Posts: 235

Joined: 10th Feb 2008

Gallery: 3 images

Ride: BA XR6,ED Wagon,EA Sedans,XF Ghi

Location: Brisbane
QLD, Australia

Hey Vertg0, yeah I have that printed out thanks!:wink:
:oops: I dont know a lot about this,but i realise that it needs to go to Ford & be hooked up to & changes made but the 3 places I rang had no idea of how or what needed to be done!
Tamworth is a 280km drive,long way to go to be told to put old cluster back in eh? :cry:

:D Has anyone had these things done at a Ford dealer in the -Newcastle-Maitland area as I have a trip down there in couple of days.

 

_________________

"When Cars Were Steel"
"Cars Were Real"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 08, 2008 7:57 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 56

Posts: 235

Joined: 10th Feb 2008

Gallery: 3 images

Ride: BA XR6,ED Wagon,EA Sedans,XF Ghi

Location: Brisbane
QLD, Australia

:idea: Just had another thought.
Maybe someone can explain to me what Ford needs to do,then I could explain it over the phone to them- until I found a dealer out here who knows how to do it!
Thanks for any advice thats forthcoming. :wink:

 

_________________

"When Cars Were Steel"
"Cars Were Real"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 09, 2008 11:17 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 56

Posts: 235

Joined: 10th Feb 2008

Gallery: 3 images

Ride: BA XR6,ED Wagon,EA Sedans,XF Ghi

Location: Brisbane
QLD, Australia

:D Ok I think I have it sussed!
Is this right,
1) I need them to configure Traction control & Speedo Can input to get its readings from the Power Train Control Module & not the Traction Control Module?
2)Speedo calibration settings to be taken from V.I.D ?

Is this close???????????

 

_________________

"When Cars Were Steel"
"Cars Were Real"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 09, 2008 11:57 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 1798

Joined: 14th Jun 2006

Gallery: 7 images

Ride: FG 50th Anni G6E Turbo

Location: Melbourne
VIC, Australia

Send Lukeyson a PM. He has all the answers when it comes to this sort of stuff.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 09, 2008 1:22 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 48

Posts: 129

Joined: 28th Jun 2007

Ride: BF Egas Tonner

Location: Sydney
NSW, Australia

Definately get on to Lukeyson or Aumatt as they both do alot of work in this area.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 09, 2008 1:22 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 56

Posts: 235

Joined: 10th Feb 2008

Gallery: 3 images

Ride: BA XR6,ED Wagon,EA Sedans,XF Ghi

Location: Brisbane
QLD, Australia

Yeah had thought of him, but he must get so p****d off with covering this stuff over & over eh?
Going to ph Ford places out here again today armoured with new info & see if I can get them to understand what I need done. :shock:
Thanks anyhow "DoddEA" :wink:

 

_________________

"When Cars Were Steel"
"Cars Were Real"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 09, 2008 11:35 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 1273

Joined: 30th Sep 2007

Ride: g6e 2009

Location: hiding in the bushes
WA, Australia

dave, the traction light can be sorted with a scan tool. lukeyson helped me turn mine off. as for abs, are all ba's equipped with abs? or is it optional? would the abs light come on if the car didnt have abs?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 10, 2008 12:28 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 56

Posts: 235

Joined: 10th Feb 2008

Gallery: 3 images

Ride: BA XR6,ED Wagon,EA Sedans,XF Ghi

Location: Brisbane
QLD, Australia

phatba wrote:
dave, the traction light can be sorted with a scan tool. lukeyson helped me turn mine off. as for abs, are all ba's equipped with abs? or is it optional? would the abs light come on if the car didnt have abs?

:D Hey Jeff! yeah sent Lukeyson a P/M & going to ebay now to buy a ELM & he will talk me thru it all! :shock:
Not sure if they all have it or not,mines one of the first Oct02.
Does yours make a weird motorized sound from front left wheel area when ya get over about 2-3km/hr?

 

_________________

"When Cars Were Steel"
"Cars Were Real"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 11, 2008 1:40 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

it would have abs - but the ABS/TCS systems are linked so when u sort the TCS light the ABS light should sort itself out too.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 11, 2008 4:33 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 56

Posts: 235

Joined: 10th Feb 2008

Gallery: 3 images

Ride: BA XR6,ED Wagon,EA Sedans,XF Ghi

Location: Brisbane
QLD, Australia

xpression wrote:
it would have abs - but the ABS/TCS systems are linked so when u sort the TCS light the ABS light should sort itself out too.


Cool thanks!
I'm sure I will have lots more learning to do when the ELM turns up!

 

_________________

"When Cars Were Steel"
"Cars Were Real"

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 13 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 10:04 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names