Fordmods Logo

Change over cluster problem- changed odometer light 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: Change over cluster problem- changed odometer light
Posted: Sun May 04, 2008 3:31 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 155

Joined: 12th Jun 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: LA LA LAND
VIC, Australia

G'day all,
I changed over my EF gli cluster for a xr type- its [url]not[/url] the one that requires the resistor.

Problem is this, the odometer is not displaying at all and a warning lamp for the thermo fans (I think) is flashing but there is no temp problem- they are working.

I read the tech doc dedicated to changing EF clusters but still don't know.
Thank you in advance

 

_________________

Don't bug me unless you have chocolate or a cure for PMT

Last edited by newby on Thu May 08, 2008 9:50 pm, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 04, 2008 3:38 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

Firstly, the ODO reading lamp 'will' be blown'

Secondly, as you have a GLi, the flashing RED display (box with a fan in it) is the low Coolant warning jewel.

To amend this flashing remove the globe and tape the hole.
OR
Add the low level sender to the recovery bottle and wire it up as per the doco.

I hope this clears it up for you.

Also If you have ABS, the engine bay wiring is ALREADY there to add the low level float to the bottle also the Low washer level wiring too.
But these wires do-not make it to the cluster, you have to fish them out from the drivers side interior loom plug.

Cheers.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 04, 2008 3:52 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 155

Joined: 12th Jun 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: LA LA LAND
VIC, Australia

Greatly appreciated

 

_________________

Don't bug me unless you have chocolate or a cure for PMT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 08, 2008 9:52 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 155

Joined: 12th Jun 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: LA LA LAND
VIC, Australia

8/5/08
Changed the bulb today at work. Swaped over the odo lite from old cluster.
A few mins later driving home everything OK. Then switched on the head lights while sitting at lights at Flinders Street Station (next to cop shop) and everything lit up then completely died!
Started again 2 secs later everything was working with head lights off :shock:
Car drives fine but with the headlights on theres no trip computer display, no odometer display.
Central locking is ok but the smartlock light doesn't come on at all when the car is off but flashes normally when my alarm is switched on?
WTF have I done!!
Just been for a drive, head lites on- no odometer & no trip comp display.
I haven't checked anything yet (tomorrow)- thought I'd ask you all first, (before I f#ck anything else)!
Thank you in advance

 

_________________

Don't bug me unless you have chocolate or a cure for PMT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 08, 2008 9:57 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

Are you sure its an XR cluster and not a fairmont?

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 08, 2008 10:16 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 155

Joined: 12th Jun 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: LA LA LAND
VIC, Australia

twason wrote:
Are you sure its an XR cluster and not a fairmont?


cheers-I'll have to check some part no.s
Well when I bought it I was told it was XR and the trip computer has been working with the head lights on for a few days.
If the resisitor isn't there then it shouldn't light up at all (?)
And with it not being there would it cause everything to stall(?)

 

_________________

Don't bug me unless you have chocolate or a cure for PMT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 08, 2008 10:23 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

Without the resistor it will be OK without the lights but stop when the lights are on. Stalling issue is something else.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 08, 2008 10:29 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 155

Joined: 12th Jun 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: LA LA LAND
VIC, Australia

I'm just lucky

but if the cluster is fairmont my trip computer shouldn't have been on at all with the head lights (?)

 

_________________

Don't bug me unless you have chocolate or a cure for PMT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 09, 2008 1:06 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

you can tell if its xr6 or fairmont by looking at the little sticker on it....on the back somewhere it should say what it is out of....

if not ive got a spare xr6 and fairmont cluster you could try

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 09, 2008 9:27 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

And if your interested in a police cluster! give me a holla!

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 6:56 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names