Fordmods Logo

cruise control stopped working 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: cruise control stopped working
Posted: Mon Oct 05, 2009 7:02 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 119

Joined: 26th May 2009

Ride: EF II XR6

Location: Donvale
VIC, Australia

i fitted cruise control to my ef xr6 about 3 months ago and it worked fine, a few weeks ago it would only work about half the time and now not at all. at first i thought it might be the automatic transmission link thing as when i installed it i just cut the wires and joined them together but last week i soldered the plug back on and attached the dummy plug that joins the two together but still nothing. i just replaced the cruise control module cos i thought it might be that but it still wont work. when i press the on button the cruise symbol comes on in the dash but thats about it, any ideas what it could be?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: cruise control stopped working
Posted: Mon Oct 05, 2009 7:14 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

check your brakes lights, and also the brake circuit fuse.

also, the cruise wont activate unless your going more than 40kph.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: cruise control stopped working
Posted: Mon Oct 05, 2009 7:23 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 119

Joined: 26th May 2009

Ride: EF II XR6

Location: Donvale
VIC, Australia

yeah the brake lights are fine and i already knew they wont work below 40kms

p.s i already realise this post is in the wrong forum, sorry
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: cruise control stopped working
Posted: Mon Oct 05, 2009 10:17 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Posts: 214

Joined: 7th Nov 2006

Ride: Territory TS TDCi

Location: Melbourne
VIC, Australia

ef2xr6 wrote:
yeah the brake lights are fine and i already knew they wont work below 40kms

p.s i already realise this post is in the wrong forum, sorry


geez Phil your not having much luck did it happen before the steering wheel change?

EDIT: i think this needs to be merged with the other thread
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: cruise control stopped working
Posted: Mon Oct 05, 2009 11:28 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 119

Joined: 26th May 2009

Ride: EF II XR6

Location: Donvale
VIC, Australia

yeah i know, 2 things stuffed up in the last 3 weeks, i think it was working fine when i changed the wheel.
oh and the problem before wasnt the bem, i somehow managed to short out the interior lights putting on the steering column cover and that imobilised the car
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 9:41 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names