Fordmods Logo

Cruise Control - Ticking Sound 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: Cruise Control - Ticking Sound
Posted: Wed Nov 07, 2007 9:20 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 963

Joined: 8th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: Liberty MY04 4GEN Luxury

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hi guys,

I know a few people have said they've had problems with cruise control not working and a 'ticking' or 'clicking' sound coming from the module. Well I've had the problem of a click everytime I'm on cruise control and put on the brakes. Although the cruise is still working perfectly, it just makes a loud click (which sounds like its coming from the rear door behind me).

Has anyone had this problem and what could the clicking be? Is it something to worry about?

Cheers,
Lukey.

 

_________________

www.lukehimself.net

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 08, 2007 9:00 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1079

Joined: 18th Sep 2005

Ride: AUII Fairmont

Location: Belmont
WA, Australia

The rear right door has nothing to do with cruise control... I doubt it has anything to do with it
Try driving around without the cruise and see if it still does it
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Nov 09, 2007 2:47 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 963

Joined: 8th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: Liberty MY04 4GEN Luxury

Location: Melbourne
VIC, Australia

Yeh I know I'm pretty sure the sound comes from the module, just sounds like rear. Nah it only happens with cruise control on, if I break without cruise being engaged it doesn't happen.

 

_________________

www.lukehimself.net

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 10, 2007 8:43 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 4146

Joined: 7th Dec 2004

Gallery: 6 images

Ride: E39 523i / EF Fairmont

Location: Brisbane
QLD, Australia

Hmmm, it does sounds like something to do with the cruise module, any sort of clicking or clonking usually is. Fixed my cruise module lately, $40 (from wrecker) and 10 minutes of my time.

 

_________________

E39 523i
EF Fairmont

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 10, 2007 10:48 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 963

Joined: 8th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: Liberty MY04 4GEN Luxury

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hmm well it doesn't seem to be as loud anymore. I guess if it stops working then I'll worry, maybe its just normal noise when it disengages.

 

_________________

www.lukehimself.net

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 24, 2007 2:56 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 54

Posts: 79

Joined: 28th May 2007

Gallery: 1 images

Location: melbourne/ brunswick
VIC, Australia

spring inside the module
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Nov 25, 2007 1:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 3184

Joined: 8th Nov 2004

Gallery: 6 images

Ride: EF Falcon

Location: Townsville
QLD, Australia

i have aftermarket cruise in mine and it makes the same ticking noises. dont worry about it

 

_________________

Nicco's M112 Blown, T-56 equipped EF
forums/viewtopic.php?t=68319

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Nov 25, 2007 9:00 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 963

Joined: 8th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: Liberty MY04 4GEN Luxury

Location: Melbourne
VIC, Australia

Cool cheers guys

 

_________________

www.lukehimself.net

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 3:45 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names