Fordmods Logo

does anyone one know 

 

Page 1 of 1 [ 11 posts ] 

 
 Post subject: does anyone one know
Posted: Wed Jul 13, 2005 12:46 pm 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 18

Joined: 14th Dec 2004

Gallery: 4 images

Location: brisbane
QLD, Australia

does anyone know how to install and dach clock into an ea falcon eg. wiring.

 

_________________

it a classic, not plastic and it a really aussie car to boot.
Old fords rule

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 13, 2005 1:38 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 44

Joined: 24th Jun 2005

Location: Brisbane
QLD, Australia

The wiring shouldn't be too hard, you should only need a positive that is a live wire (check using a test light with ignition off) and a negative.
I have never done it with an ea but it's pretty basic.
Cheers.
Dave.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 13, 2005 1:41 pm 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 18

Joined: 14th Dec 2004

Gallery: 4 images

Location: brisbane
QLD, Australia

the problem is that there are 4 wires from the clock and i need to know where the go

 

_________________

it a classic, not plastic and it a really aussie car to boot.
Old fords rule

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 13, 2005 2:02 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5589

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

Not knowing if the clock is std Ford or aftermarket, I'm guessing your 4 wires are:
1. Battery Power (always on)
2. Ign Power
3. Lighting Power
4. Earth
Earth is usually black, so it shouldn't be difficult to figure out what's what with the other 3.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 13, 2005 4:05 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 3277

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 36 images

Ride: Ronald Mcdonald Mobile

Location: Sydney
NSW, Australia

the plug should be in the back of that little panel for the clock i think

 

_________________

Gooooone - Eb2 Coon - 143RWKW
Now - Mazda MX5 with HKS Supercharger 190RWKW
Crescent Motorsport Liverpool - 9600 6229

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 13, 2005 7:23 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2833

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: Lincoln LS, MKII Escort, ED

Location: geelong
VIC, Australia

i dont think EA's have the clock plug if it wasnt factory fitted EB-ED do though.

 

_________________

Because i can.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 13, 2005 7:33 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1380

Joined: 13th Dec 2004

Gallery: 1 images

Ride: BA GT

Location: Perth
WA, Australia

JOSE wrote:
i dont think EA's have the clock plug if it wasnt factory fitted EB-ED do though.
it is in mine but i have the Spac II !
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jul 14, 2005 3:18 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1008

Joined: 21st Dec 2004

Ride: ED V8

Location: driving under the sun........now!
WA, Australia

snap0964 wrote:
Not knowing if the clock is std Ford or aftermarket, I'm guessing your 4 wires are:
1. Battery Power (always on)
2. Ign Power
3. Lighting Power
4. Earth
Earth is usually black, so it shouldn't be difficult to figure out what's what with the other 3.


Above is correct. If you do not have the plug, all these can be picked up at your stereo head unit loom!

 

_________________

ED XR8 Spri-mitatio-nt

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jul 14, 2005 3:26 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 174

Joined: 9th May 2005

Ride: BF Fairmont

Location: Gippsland
VIC, Australia

Assuming you've bought an EA-D clock (NOT trip computer), all you need to do is remove the blank plastic panel, plug in the clock (there should be a plug + loom behind this panel), and then slot the clock into the hole where the panel used to be.

-Dave-

 

_________________

EB Ghia Leather interior & more - CLICK HERE

Lightning Strike '06 BF Fairmont - powered by ICOM JTG

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Aug 08, 2005 2:19 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 34

Posts: 13

Joined: 8th Aug 2005

Location: Frankston
VIC, Australia

the wiring for the clock is there in all EA's

 

_________________

SIKBRO

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Aug 08, 2005 6:16 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 168

Joined: 12th Dec 2004

Ride: GT90

Location: Canberra
ACT, Australia

kermey wrote:
JOSE wrote:
i dont think EA's have the clock plug if it wasnt factory fitted EB-ED do though.
it is in mine but i have the Spac II !


Mine does and it's an Spac S1

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 11 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 2:38 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names