Fordmods Logo

Doors won't Lock 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Doors won't Lock
Posted: Wed May 31, 2006 11:58 pm 
ACT Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 6275

Joined: 24th Nov 2004

Ride: '06 BF GT-P

Power: 293 rwkw

Location: Canberra
ACT, Australia

Started on the weekend, noticed that my door's won't lock remotely, only with the key. However they unlock fine key or remote.

I'm figuring electrical. Although when locked with the key, all doors lock happily - so thinking drivers door actuator or wiring (it's the only one with a key).

Any other ideas? Before I start pulling apart my door. At least will give me reason to check a dodgy speaker connection.

 

_________________

1998 DL LTD in Sparkling Burgundy, daily, 302W, stereo, slow - 97.5rwkw
2006 BF GT-P in Ego, mods. 293rwkw - 12.427@109 - 0-1000m 24.838@221

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jun 01, 2006 12:41 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 5313

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: Surf, Turbo Diesel

Location: Melbourne, S.E Suburbs
VIC, Australia

does the luck button work when you press it with the doors open? (locks should go down the up again straight away)

but if no response what so ever, could be in the remote...
d you have a 2nd remote you can use?
or borrow one and prog it into it
(i think instruction to prog is in docos)

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jun 01, 2006 10:55 pm 
ACT Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 6275

Joined: 24th Nov 2004

Ride: '06 BF GT-P

Power: 293 rwkw

Location: Canberra
ACT, Australia

Thanks, I didn't even think to check if the lock button works - it does.

Teh remote works (it's an aftermarket alarm), the alarm arms, and I get a beep back at the remote (as per normal). It's a 2-way paging alarm.

Now to go check my wiring. Strange if one has failed I twist solder and tape all my connections.

I don't have any smartlock remotes anymore.

 

_________________

1998 DL LTD in Sparkling Burgundy, daily, 302W, stereo, slow - 97.5rwkw
2006 BF GT-P in Ego, mods. 293rwkw - 12.427@109 - 0-1000m 24.838@221

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jun 01, 2006 11:51 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

Yeah, it sounds like the -ve trigger from your alarm to the lock line (yellow/black) is not happening. So I suppose either the line has a break, or the relay in the alarm box is playing up.
If the BEM is still connected up to the central locking, you'll most likely find a smartlock keyfob will lock/unlock as per normal.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 8:49 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names