Fordmods Logo

EA trip computer not working, any ideas please? 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: EA trip computer not working, any ideas please?
Posted: Tue Mar 15, 2005 8:04 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 15th Mar 2005

Location: Geelong/Ballarat
ACT, Australia

howdy, i have an EA with a trip compy that has never worked.

it does not light up or do anything but annoy me when people
ask about this very useful looking gadget.

i just want to know if there is any common problems encountered
with this gizmo, and if there is any common fixes for these problems

i dont know the wiring or anything for it, do you need to pull apart
the dash to rewire it or anything? i hate pulling apart dashboards.

also, if you care, i drive and EA "s" MPI 5 spd wagon, with no mods apart from a JVC MP3 playa and new speakers.

 

_________________

EA "S" Wagon, MPI (stock), 5 spd

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Mar 15, 2005 8:20 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

The EA "S" Pack didn't come with a trip computer as standard, either it was installed as an extra when ordered, or it was put in later by a previous owner. If the later is the case then it may not have been wired correctly.

unfortunatly the only way you are going to find out, is pull the dash apart.

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Mar 15, 2005 8:39 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 6432

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 6 images

Yep and check the globe first off... you never know, it may be just blown.

 

_________________

5.6L of carbon footprint.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Mar 16, 2005 12:41 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 332

Joined: 5th Nov 2004

Location: Melbourne
VIC, Australia

Yeap, definitely check the globe. I installed mine and thought it was furked, but it turned out that the globe was dead.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 12:10 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names