Fordmods Logo

EB cluster upgrade 

 

Page 1 of 1 [ 15 posts ] 

 
 Post subject: EB cluster upgrade
Posted: Fri Mar 11, 2005 2:52 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 211

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: EBII Falcon & BF Falcon

Location: Perth
WA, Australia

i've got just a standard gli cluster and wanting to kno whether theres a white dial kit for this? cauz i'm thinkin theres more than likely not.

otherwise i was thinkin of adding an EB fairmont digital dash...is there much in the change over in the sockets is there like direct clip in or is that too easy?

another idea was to just paint the dashface white or silver or wateva and have red needles or just leave the face and paint dials white?

need some advising...

Paul

 

_________________

EB2 Turbo & BF Wagon

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 11, 2005 6:14 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 2376

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: Shell with 4 wheels

Location: Richmond,
NSW, Australia

upgrade to a eb fairmont or ed fairmont, xr6, futura dash as it has all the guage you will ever need and you can get a white face cluster kit for it. Look on ebay there is a place at penrith sellign complete dashs with the white face cluster kit done for uner $150 dollars my bet is to look into that and kill 2 birds with one stone
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 11, 2005 2:22 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 211

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: EBII Falcon & BF Falcon

Location: Perth
WA, Australia

i had a bit of a look on ebay and only found lancer and commodore white dials...duno if u have any links i could use to see the different cluster and dials...but would be apprieciated

-Paul

 

_________________

EB2 Turbo & BF Wagon

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 11, 2005 4:10 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 2376

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: Shell with 4 wheels

Location: Richmond,
NSW, Australia

no probs ill get the link and PM it to you
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 11, 2005 4:15 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 2637

Joined: 5th Nov 2004

Ride: EL TURBO GHIA

Power: 372 rwkw

Location: penrith
NSW, Australia

ive been in contact with this guy and he sems very nice ,we in the process of working something out for forums memebers on an exchange basic ,you send ya cluster in and he will mod it and send it back ,not sure on prices yet but will let you know

 

_________________

HMMMM BOOST !!!


ED fairmont R.I.P

STREET FORDS FEATURE CAR ISSUE 42

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 11, 2005 4:20 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 2376

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: Shell with 4 wheels

Location: Richmond,
NSW, Australia

Thats the blokes at Penrith right??? i want the white dial but i don't know what colour the numbers are and that cause the kits from dashcentre are white backign with green numbers and light up which is what im after and there 200 bucks a pop.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 11, 2005 10:08 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 850

Joined: 10th Nov 2004

Gallery: 20 images

Ride: 03 BA Fairmont

Location: Forest Lake
QLD, Australia

are the facia's in the EA-D series clusters the same as the EF+L - just a sheet of plastic stuff that you can just take out?
If so, i'm going to have some fun with photoshop and a colour photocopyer making my own custom dials..
Was thinking of using OHP plastic etc..

 

_________________

Regards,
Punnisher_42
_____________
2003 BA Fairmont - Stock standard
1994 U13 cough Nissan Cough Bluebird

Favorite Quotes:
"Sportwagon = homo-erotic wank-fest." - downingj

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 11, 2005 11:37 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 830

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: au xr8 & 5.0 eb

Location: yarrawonga
VIC, Australia

i put a xr dash in my eb falc still havnt met anyone who can get the tacho working
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 11, 2005 11:56 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 32

Posts: 40

Joined: 5th Nov 2004

Ride: EB 2

Location: Perth
WA, Australia

my tacho works fine. i just pulled old one out and put the xr one in.

 

_________________

I hear voices and they don't like you.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 11, 2005 11:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 830

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: au xr8 & 5.0 eb

Location: yarrawonga
VIC, Australia

gingsy wrote:
my tacho works fine. i just pulled old one out and put the xr one in.
yeah but mines a gl povo model
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Mar 11, 2005 11:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 830

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: au xr8 & 5.0 eb

Location: yarrawonga
VIC, Australia

gingsy wrote:
my tacho works fine. i just pulled old one out and put the xr one in.
yeah but mines a gl povo model
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 12, 2005 12:54 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2772

Joined: 27th Jan 2005

Gallery: 11 images

Ride: BOXCAR (Not some sorry ass EF/EL

Location: Mackay, Far North New South Wales.
QLD, Australia

v8fordman351 wrote:
gingsy wrote:
my tacho works fine. i just pulled old one out and put the xr one in.
yeah but mines a gl povo model
Ive got a gli and recently fitted a full set of autometer gauges (including tacho and speedo). The original cluster loom plug had the tacho signal wire in it (its a solid pink wire) and when you trace it to the printed circuit board on the cluster it just ends. Plugging in a mid series cluster should only need an oil pressure sender. Any thoughts on how I can get my speedo working would be appreciated. :x

 

_________________

The artist formerly known as seton005 (and allegedly The_Murph).

When I was growing up, we were so poor we could'nt even afford to pay attention.

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 12, 2005 10:51 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

ED's have the wire pre-installed even in the GLi's. EA-EB dont however, to make it work u need to run a wire from the coil negative terminal to the right pin at the cluster.. not sure on the pin number as im not at home with my workshop manual but i can look it up for u when i get home.. lol
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Mar 13, 2005 9:34 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 211

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: EBII Falcon & BF Falcon

Location: Perth
WA, Australia

so i'm guessing that no higher model clusters fit str8 into the EBII standard clip then?

 

_________________

EB2 Turbo & BF Wagon

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 14, 2005 10:19 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

naa they do.. the plug is that same just has a couple of blank spots where mid series (tacho) equipped vehicles had wires... simply adding the wiring is enough for the job on hand...
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 15 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 4:56 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names