Fordmods Logo

Economy Switch/Activation 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: Economy Switch/Activation
Posted: Sat May 27, 2006 4:07 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 29

Posts: 142

Joined: 17th Jul 2005

Gallery: 11 images

Ride: VT S PACK

Location: Melbourne
VIC, Australia

So...Recently, even though my economy button (in my EF) is on, it only activates itself after about 1minute after my car has been started. Does anyone know why this is happening? It was working fine b4 but now its really weird. In fact i can tell its in economy mode even when the lights not on. Anyone else have this prob.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat May 27, 2006 1:42 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

Wiring issue on the cluster?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat May 27, 2006 5:00 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 691

Joined: 1st Jun 2005

Ride: EFII Sedan

Location: Brisbane
QLD, Australia

Bulb on its way out, and the filament might be just touching.

Check for a fault code. 786 - Power indicator light. If this code is present, your bulb would be at fault.

 

_________________

EF II Sedan
Ex Chaser, Dual Fuel (Impco LPG)
LSD High, 3.23, Black wheels, other shiny bits.

EB II Sedan <--- R.I.P. (Rest in pieces - gone to the wreckers for $50...... bargain!)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat May 27, 2006 6:31 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1319

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

is the light flashing, or staying on solid?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat May 27, 2006 6:35 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 691

Joined: 1st Jun 2005

Ride: EFII Sedan

Location: Brisbane
QLD, Australia

And as 66 coupe just reminded me, it will flash regularly while the transmission is screaming "I'm Overheated!!"

 

_________________

EF II Sedan
Ex Chaser, Dual Fuel (Impco LPG)
LSD High, 3.23, Black wheels, other shiny bits.

EB II Sedan <--- R.I.P. (Rest in pieces - gone to the wreckers for $50...... bargain!)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 28, 2006 3:20 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 29

Posts: 142

Joined: 17th Jul 2005

Gallery: 11 images

Ride: VT S PACK

Location: Melbourne
VIC, Australia

Na it doesnt do it because its overheating its just when im drivin normal. but once the cars been running for a while it will just stay on until the cars turned off. Is this the bulb? And no, it doesnt flash, its constant
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 28, 2006 10:16 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 691

Joined: 1st Jun 2005

Ride: EFII Sedan

Location: Brisbane
QLD, Australia

Check for that fault code. EECV will tell you if its the bulb or not. At least it will rule out one thing. Unfortunately, if one of the wires going to that bulb has an intermittant break in it, the same code will pop up.

Does the car have any other mods installed that would affect the gear changes? Like one of those kits that detects rapid pedal movement and automatically puts you into power mode?

Another question: Does the delay seem timed? If you wait till the light comes on, then switch the engine off then on again, does the light then stay off for another period of time?

 

_________________

EF II Sedan
Ex Chaser, Dual Fuel (Impco LPG)
LSD High, 3.23, Black wheels, other shiny bits.

EB II Sedan <--- R.I.P. (Rest in pieces - gone to the wreckers for $50...... bargain!)

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 1:15 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names