Fordmods Logo

EF central locking replacement 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: EF central locking replacement
Posted: Fri Sep 19, 2008 3:43 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 12

Joined: 23rd Aug 2006

Location: Yarra
VIC, Australia

I'm trying to replace my centeral locking with a Jaycar unit as per the document

http://www.fordmods.com/forums/EF-EL-Ce ... n-d74.html

I've wired it up and all the motors respond to eachother, I pull up on a master actuator and the rest go to the unlock position.

However, the remote won't work. I've taken the lock/unlock lines from the BEM and wired them into the Jaycar control moduel. Is that right or do I wire the lock/unlock lines from the BEM directly to the master actuators and only use the Jaycar control unit for power.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 19, 2008 4:38 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 1434

Joined: 14th Jul 2008

Gallery: 1 images

Ride: Falcon EF Gli

Location: Melbourne
VIC, Australia

Did you re-learn the remotes? with the BEM?

 

_________________

AsIzZy

My Build Thread:
post994940.html#p994940

For Sale Thread 1
forums/viewtopic.php?t=70845&highlight=

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 19, 2008 4:43 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 12

Joined: 23rd Aug 2006

Location: Yarra
VIC, Australia

The BEM still responds to the keypad. When the motors are in the lock position when you press the remote the lights flash twice and the horn beeps. When in the unlock the lights flash once.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF central locking replacement
Posted: Fri Sep 19, 2008 4:48 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 1434

Joined: 14th Jul 2008

Gallery: 1 images

Ride: Falcon EF Gli

Location: Melbourne
VIC, Australia

El_Poochino wrote:
However, the remote won't work.


So this is working? and you just want to know:
I've taken the lock/unlock lines from the BEM and wired them into the Jaycar control moduel. Is that right or do I wire the lock/unlock lines from the BEM directly to the master actuators and only use the Jaycar control unit for power.

??

 

_________________

AsIzZy

My Build Thread:
post994940.html#p994940

For Sale Thread 1
forums/viewtopic.php?t=70845&highlight=

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 19, 2008 4:54 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 12

Joined: 23rd Aug 2006

Location: Yarra
VIC, Australia

The keypad itself still works.

I've hooked up the kit. The white and brown lines from the Jaycar control module are hooked up to the yellow/black and red/yellow lines from the BEM and the rest is hooked up as per the Jaycar instructions.

But when I press the button on the remote, the door actuators don't respond. They do respond when I pull on a master directly.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 19, 2008 5:19 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 12

Joined: 23rd Aug 2006

Location: Yarra
VIC, Australia

If I ground the lines in the BEM directly the locks respond. Could my BEM be dead?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Sep 20, 2008 8:30 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 12

Joined: 23rd Aug 2006

Location: Yarra
VIC, Australia

Never mind. Fixed.

Lock/delete thread.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Sep 20, 2008 9:36 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 48

Posts: 1061

Joined: 7th Sep 2007

Gallery: 3 images

Ride: BF3 Egas wag SY AWD Terry Ghia

Location: Brookfield
VIC, Australia

Why change the originals as they work fine. easy to fix/replace.

 

_________________

BF3 Egas XT Wagon
SY Territory Ghia AWD 6spA :))

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 23, 2008 11:52 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 12

Joined: 23rd Aug 2006

Location: Yarra
VIC, Australia

The stock parts are crappy and overpriced. Ford were far from building the finest car when they thought of the EF.

It's also my car and I can do whatever the hell I want to do to it. Why do people have a problem with this?

Mods, please delete this thread. The problem has been sorted and the new locking system is working fine.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 24, 2008 12:16 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 1434

Joined: 14th Jul 2008

Gallery: 1 images

Ride: Falcon EF Gli

Location: Melbourne
VIC, Australia

What was wrong with it? loose connection or something? or was your BEM died?

 

_________________

AsIzZy

My Build Thread:
post994940.html#p994940

For Sale Thread 1
forums/viewtopic.php?t=70845&highlight=

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 8:36 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names