Fordmods Logo

El Ghia needs some gear in it 

 

Page 2 of 2 [ 21 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Wed Apr 25, 2007 2:05 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 28

Posts: 70

Joined: 19th Mar 2006

Ride: EL FAIRMONT GHIA

Location: Perth
WA, Australia

Ahhh WTF!

got the old premium out, modified the brackets (deck fits perfectly :D stoked).

anyways, i soldered the wires for the rear speakers from my deck to that of the car (the 4 wires that come from a seperate plug). AND THERE IS NO REAR SOUND!! :(

O.K i just searched and found that my car has an amp...i didnt realise haha.

Whats the story.... i allready have a pioneer 300W amp and kicker sub wich are going in. obviously amp runs off battery and sub ports behind my deck (pioneer DEH-P7750MP)....easy

can i also run this factory amp, for the rear speakers....if so will it sound better than being powered by the deck, and how do i go about hooking this up?

cheeers

 

_________________

<a href="http://photobucket.com" target="_blank"><img src="http://i166.photobucket.com/albums/u112/johny-boy89/Clipboard01-1.jpg" border="0" alt="Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket"></a>

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 25, 2007 10:17 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 724

Joined: 11th Nov 2005

Gallery: 1 images

Ride: BF Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Dont run the factory amp, its got stuff all power and it needs an 6 or 8v signal to turn on and your headunit has a 12v signal..... My suggestion is to get a new amp :)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 25, 2007 1:10 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 28

Posts: 70

Joined: 19th Mar 2006

Ride: EL FAIRMONT GHIA

Location: Perth
WA, Australia

cheers mate, i assumed it would have stuff all power....

how can i just run the rear speakers off my deck then?

 

_________________

<a href="http://photobucket.com" target="_blank"><img src="http://i166.photobucket.com/albums/u112/johny-boy89/Clipboard01-1.jpg" border="0" alt="Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket"></a>

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 25, 2007 1:14 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 724

Joined: 11th Nov 2005

Gallery: 1 images

Ride: BF Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

As there is no factory wiring to the rears u will have to extend the rear speaker cables from the back of the headunit to the rear speakers.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 01, 2007 2:08 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 512

Joined: 7th Mar 2006

Ride: Falcon GLI

Location: Perth
WA, Australia

i mean both. a soldering iron and a welder were used
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 04, 2007 12:37 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 28

Posts: 70

Joined: 19th Mar 2006

Ride: EL FAIRMONT GHIA

Location: Perth
WA, Australia

Gosh i love ford!!

went to repco bought me self some nice wire to hook up the rear speakers...got in the boot to have a look around and noticed two plugs neatly ziptied to the wiring from the amp?? recognizing the wire color from the front i plugged them into the rear speakers...and whullla rears speakers worked!!

 

_________________

<a href="http://photobucket.com" target="_blank"><img src="http://i166.photobucket.com/albums/u112/johny-boy89/Clipboard01-1.jpg" border="0" alt="Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket"></a>

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 9:14 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names