Fordmods Logo

el station wagon remote central locking 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: el station wagon remote central locking
Posted: Wed May 02, 2007 1:41 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 52

Posts: 33

Joined: 31st Mar 2007

Location: renmark
SA, Australia

hi, i have a 1998 el wagon, and when i got it , it didnt have a remote central locking key fob.

i dont know much about the smartlock setup on these , but to get the remote part working , is all i have to do is get a key fob ? to get it to work ?

does it need any other bits ?
thanks,
mark k :?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 7:58 am 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Just need to buy the remote, there are heaps on Ebay and then program it to your car. I can't remember the procedure at the moment but may be someone on here can.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 10:15 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 3794

Joined: 9th Aug 2005

Ride: Hilux

Location: Mornington
VIC, Australia

yep just get a remoete, the procedure is on here hundreds of times.

if you buy a genuine one from ford get them to program it for you. also get a sedan one, it has an extra useless button for you but they are alot cheaper

 

_________________

Now driving a Hilux

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 11:56 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 11791

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 13 images

Ride: Holden VF Calais / NL FBT

Location: SE Melb
VIC, Australia

turn teh car to the on position, push the demister 3 times in 5 seconds, door lock should cycle, then push the remote button
If it cycles you have done it correctly

 

_________________

Nicko

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 02, 2007 3:16 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 48

Posts: 535

Joined: 22nd Sep 2005

Ride: EF wagon & EF fairmont wagon & M

Location: melbourne
VIC, Australia

and it may take you five goes before it goes into program mode.... it did for me...
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 2:05 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names