Fordmods Logo

Fairlane cluster beeping 

 

Page 1 of 2 [ 17 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: Fairlane cluster beeping
Posted: Mon Jun 18, 2007 8:32 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 2983

Joined: 15th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: Aberfoyle Park
SA, Australia

I installed a NF cluster to my EF GLi. I havnt put the oil pressure sender in yet nor have i got the door sensors.

It makes this beeping sound after about 30 seconds. I cant work out why it is doing it.

Is it because of the door sensors but that wouldnt make sense.

Does anyone have any idea's, its s**t me.

 

_________________

HOLDENS go like rockets. They fall apart in stages!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 18, 2007 8:47 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

Check all the globes are in and working.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 18, 2007 8:49 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 2893

Joined: 24th May 2006

Gallery: 21 images

Ride: XH B&S ute, Navara 4x4

Power: 202 rwkw

Location: Bordertown
SA, Australia

Hit it with a hammer.
















My guess is it thinks the doors are open.

 

_________________

You'll ride a black tornado across the western sky

You'll rope an ol' blue norther and milk it 'till it's dry

Bulldog the Diamantina pin its ears down flat

Long before you take this cowboy's hat

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 18, 2007 8:53 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 2983

Joined: 15th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: Aberfoyle Park
SA, Australia

The Dog wrote:
Hit it with a hammer.
My guess is it thinks the doors are open.



It doesnt think the doors are open, it thinks that there are no doors al together. The lights flash open and closed because there are no sensors. So i might see if i can get the sensors tomorrow and if not im going to fit a loom with 180 ohm resistors in it so the cluster thinks the doors are closed.


Ohh and i was going to hit it with a hammer. From aberfoyle to outerharbour and back with a beeping cluster.....ARRGH the radio was damn loud

 

_________________

HOLDENS go like rockets. They fall apart in stages!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 18, 2007 8:57 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 2983

Joined: 15th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: Aberfoyle Park
SA, Australia

twason wrote:
Check all the globes are in and working.


have you had the same issue. There are globes missing.

 

_________________

HOLDENS go like rockets. They fall apart in stages!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 18, 2007 9:09 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

No but I am sure this will leed you to the problem.
I recall something like the SLS globe or low washers or something.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 18, 2007 9:27 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 2983

Joined: 15th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: Aberfoyle Park
SA, Australia

twason wrote:
No but I am sure this will leed you to the problem.
I recall something like the SLS globe or low washers or something.


whats the SLS? I got my low coolant light flashing but i dnt have a sensor yet

 

_________________

HOLDENS go like rockets. They fall apart in stages!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 18, 2007 9:46 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 1953

Joined: 1st Feb 2006

Gallery: 25 images

Ride: BA on gas. EL on gas. XF on gas.

Location: Greenacres/Adelaide
SA, Australia

I just took the low coolant sensor globe out, but then mine is a police cluster.

 

_________________

Member Number 8804
Image

Last edited by MadMatt on Tue Jun 19, 2007 4:10 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 19, 2007 12:36 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

twason wrote:
No but I am sure this will leed you to the problem.
I recall something like the SLS globe or low washers or something.

Yeah, I remember this one - have a read of http://www.fordmods.com/forums/viewtopic.php?t=6446

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 19, 2007 1:11 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

Does it beep when the cars not running?
Dazzat had the same problem, it was the doors/fuel flap warning.
No oil sender will beep if that cars running with no oil pressure signal.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 19, 2007 1:43 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 2983

Joined: 15th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: Aberfoyle Park
SA, Australia

Beeps constantly. I have a feeling it may be some of the globes are out. I didnt put them all back in.

Ill take out the coolant one andmake sure the rest are in.

 

_________________

HOLDENS go like rockets. They fall apart in stages!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 19, 2007 8:23 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 98

Joined: 17th Feb 2005

Ride: 05 BA MKII XR8, 95 EF gli Wagon

Location: Gosford
NSW, Australia

i had the same problem when i put a nf cluster in my ef. it is the self leveling suspension light. the cluster needs that light to be in and have a good bulb in it otherwise it just keeps beeping.

i took the light out and moved it so i could have the foglight warning work and the cluster just kept beeping, put the light back where it was and all was fine, so i just bought a new light for the foglight warning.

bucko

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 19, 2007 1:59 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

snap0964 wrote:
twason wrote:
No but I am sure this will leed you to the problem.
I recall something like the SLS globe or low washers or something.

Yeah, I remember this one - have a read of http://www.fordmods.com/forums/viewtopic.php?t=6446
Snap, you amaze me sometimes with your recall, either that or you have a better grasp of the search facility than I.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 19, 2007 3:38 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

twason wrote:
Snap, you amaze me sometimes with your recall, either that or you have a better grasp of the search facility than I.
It still took me a while Tony - I'd suspect what Matti suggested in that thread will be the most likely cause.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 19, 2007 5:17 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 2983

Joined: 15th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: Aberfoyle Park
SA, Australia

Ill get the cluster out today and see if its the SLS light. I need to replace a few globes at the same time. I might also take that friggin coolant light out so it stops flashing at me.

 

_________________

HOLDENS go like rockets. They fall apart in stages!!!

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 3:51 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names