Fordmods Logo

Help with dash cluster 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Help with dash cluster
Posted: Fri Aug 03, 2007 3:34 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 38

Posts: 37

Joined: 17th Apr 2006

Ride: EF XR8

Location: GoldCoast
QLD, Australia

hi all have been trying to install a trip computer into my xr as per instructions on the tech doc, when i turned on key all my dash cluster dead no tacho, fuel, odometer etc. disconected all wiring for tc and still dead any help pls am hoping i hav'nt killed my cluster :(

 

_________________

Quit complaining cause no one listens

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 03, 2007 4:06 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 2983

Joined: 15th Apr 2006

Gallery: 5 images

Ride: Falcon

Location: Aberfoyle Park
SA, Australia

What did you do to the cluster? The only thing that you should have done was install a wire (in pin 23 IIRC but dont know if thats correct).

Then that wire must be run to the Trip computer and a wire cut there and what not.

Maybe a little more explination and a few pics would help.

 

_________________

HOLDENS go like rockets. They fall apart in stages!!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 03, 2007 4:14 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 476

Joined: 28th Jan 2005

Ride: 1990 EA Spac

Location: grenfell
NSW, Australia

Make sure all the connectors are pushed fully home into the cluster, they can be quite hard to get all the way in. Check your fuse panel.
If that fails get the connector info from the tech docs section on cluster mods and then go checking the power wires at the cluster.

 

_________________

Drive safe, arrive alive

EA Spak EL dash and interior, thermo's,BBM, EF head and cam, superlows,

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 03, 2007 6:24 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 38

Posts: 37

Joined: 17th Apr 2006

Ride: EF XR8

Location: GoldCoast
QLD, Australia

thanks checked the dash plug no power, it blew the 30a batt/ign fuse. any idea wicth wire would've caused it, and does anyone know if u can get the little metel plugs to go into the clock plug for extra wires,i have the bare wires pushed in(prob y it shorted out), or should i look at wreckers for one out of mont and just join wires.

 

_________________

Quit complaining cause no one listens

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 03, 2007 6:42 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 476

Joined: 28th Jan 2005

Ride: 1990 EA Spac

Location: grenfell
NSW, Australia

Allways better if you can get the correct plug. Also check that your wireing is correct. Its also easy with the live wire to just touch earth and blow the fuse without knowing.
I always get a few extra plugs from the wreckers for spare pins etc.

 

_________________

Drive safe, arrive alive

EA Spak EL dash and interior, thermo's,BBM, EF head and cam, superlows,

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 1:46 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names