Fordmods Logo

Installed rear console light and fuse blew-HELP please. 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: Installed rear console light and fuse blew-HELP please.
Posted: Tue Jun 03, 2008 8:31 am 
Parts Gopher
Offline

Posts: 72

Joined: 10th Dec 2007

Ride: EL Gli

Location: Melbourne
VIC, Australia

Ey guys, installed rear console light in EL gli, it works fine,all lgihts were working,parkers,headlights etc. Then when i started the engine my spedo lights went,icons for the A/C, gear shifter light P,R,N,D,3,2,1, and parkers,hazards/blinkers.
I checked the fuses, fuse 20A parkers & hazards is blown. Does this fuse cover all the lights i mentioned that arnt working?

Does anybody have any idea why this fuse has blown, when i started the car after i installed the rear console light?
Thanks
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 03, 2008 6:34 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 72

Joined: 10th Dec 2007

Ride: EL Gli

Location: Melbourne
VIC, Australia

can anybody help out?
thanks
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 03, 2008 8:11 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 44

Posts: 3805

Joined: 22nd Apr 2007

Gallery: 5 images

Ride: DENTED UP OLD AUT WAGON

Location: Wellington
New Zealand

daquilina wrote:
can anybody help out?
thanks


Hell - Wish someone could help you out alright...! Seems like an easy one - You've got a wiring fault in your new section of wire, or have failed to insulate (created a "short") somewhere along the way.

But then again, I could be wrong.

I don't quite get why all the lights would work fine and then fry when you hit the starter motor! There must be something worthy of a small fire going on?!!!

(Says he who started a fire in rear of wagon when installing a reversing camera...)

Best of luck with it - NONE of my lights work at all unless I manually turn them on. I am sure they're meant to turn on when you open a door?!

Whatever! At least my DVD player lights up in the dark now.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 04, 2008 5:15 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 31

Posts: 71

Joined: 17th Feb 2006

Gallery: 4 images

Ride: Fairlane AU

Location: Adelaide
SA, Australia

G'day mate, doubt this will be much help seeing as though I don't have a clue bout EL's, but meh
I would say that that fuse would cover all those lights and that you probably have a wiring issue with the new section you put in.
If possibe try dissconnect what you've just put in and see if it blows, if not then triple check what youve just wired in.
Hope it helps - probably not though :)

 

_________________

Ford AU2 Fairlane Sportsman
So Far: K&N Filter, Eagle Leads, 18" Tickford Azzurro Wheels, Xenon Headlights, SS Induction, Blue LED Interior Lights, Lowered, 2.5" Exhaust with Pacemakers, 3" Intake.
To Come: DVD Player/Screen, Brake Upgrade... Neverending really

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 04, 2008 11:33 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 72

Joined: 10th Dec 2007

Ride: EL Gli

Location: Melbourne
VIC, Australia

hey guys, problem solved, when i was dismantling dash a strand of wire came out of my t/c and was touching another exposed wire, causing parker/hazards fuse to blow. Everthing works fine. Thanks 4 the input :)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jun 05, 2008 7:48 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

daquilina wrote:
hey guys, problem solved, when i was dismantling dash a strand of wire came out of my t/c and was touching another exposed wire, causing parker/hazards fuse to blow. Everthing works fine. Thanks 4 the input :)
There would have been very few that could have diagnosed that for you (Snap springs to mind).

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jun 06, 2008 3:26 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 31

Posts: 71

Joined: 17th Feb 2006

Gallery: 4 images

Ride: Fairlane AU

Location: Adelaide
SA, Australia

Good find.
That would've been a prick otherwise :)

 

_________________

Ford AU2 Fairlane Sportsman
So Far: K&N Filter, Eagle Leads, 18" Tickford Azzurro Wheels, Xenon Headlights, SS Induction, Blue LED Interior Lights, Lowered, 2.5" Exhaust with Pacemakers, 3" Intake.
To Come: DVD Player/Screen, Brake Upgrade... Neverending really

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 09, 2008 8:42 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 44

Posts: 3805

Joined: 22nd Apr 2007

Gallery: 5 images

Ride: DENTED UP OLD AUT WAGON

Location: Wellington
New Zealand

daquilina wrote:
hey guys, problem solved, when i was dismantling dash a strand of wire came out of my t/c and was touching another exposed wire, causing parker/hazards fuse to blow. Everthing works fine. Thanks 4 the input :)



[b]I don't believe it! If I send you a few dollars do you mind buying me a Lotto ticket?
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 2:12 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names