Fordmods Logo

installing a trip computer 

 

Page 2 of 2 [ 21 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Mon Nov 22, 2004 2:53 am 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

right...my trip computer still sits in my glovebox awaiting my lazy body to install it...i might get this one done professionally i think....is it that hard?

i read xyphoids docos (great help thanks) but i really dont want to be messinga round witht ahtt sorta stuff cuz i aint that confident to do it yet. i just dont get the running of the wires. if someone could have the time to explain this in simple terms i would be very appreciative of it, although i dont expect it.

thanks.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Nov 22, 2004 11:04 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 52

Posts: 174

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: AUI Fairmont

Location: Adelaide
SA, Australia

polly516 wrote:
Eagleaus, would you mind emailing me the doc of the installation. We are going to be helping enforcer put this into his car.
snuzzels@msn.com

Would you mind sending it to me also :D I would appreciate it heaps
Steve,
sflynn15@optusnet.com.au
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 30, 2004 9:50 am 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

My Futura came withn its stock clock in that slot so my TC install was easy as.

Does a GLi have this little connector as well. If so, why? It doesnt run a stock clock or anything.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 30, 2004 4:18 pm 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 514

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: V8 VE Calais V Spec

Power: 262 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

The lack of clock was fords way of saving some money...
You will find that there are quite a few options that you can easily add to your car, that arent added because it saves the manufacturer money not to include them.

The trip computer is 1 good example.
The Low series cluster is another example.
A mid series cluster simply plugs in, apart from changing the oil pressure sensor.
It probably costs ford maybe 20 or so bucks to option the GLi and Futuras with a Mid series cluster, but for reasons to differentiate the models a bit, they choose not too !

 

_________________

VE Calais V8, IQ, HSV instruments and brembos fitted.
IQ, IPC, BCM all hacked and programmed without TECH2 :)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 30, 2004 4:31 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5858

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: '95 EF's

Location: Leederville
WA, Australia

Xyphoid wrote:
The lack of clock was fords way of saving some money...
You will find that there are quite a few options that you can easily add to your car, that arent added because it saves the manufacturer money not to include them.

The trip computer is 1 good example.
The Low series cluster is another example.
A mid series cluster simply plugs in, apart from changing the oil pressure sensor.
It probably costs ford maybe 20 or so bucks to option the GLi and Futuras with a Mid series cluster, but for reasons to differentiate the models a bit, they choose not too !


yeah its a pity though - wouldn't cost much at all for all models to start on a much higher base than what the Gli's do!

 

_________________

R.I.P. Scotty

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 22, 2008 3:52 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 54

Posts: 2

Joined: 5th Oct 2008

Location: brisbane
QLD, Australia

eagleaus wrote:
I think I may have the doco for installation for the trip on the ef.I had printed out a hard copy to help with the installation of mine.



hi there any chance of sending me the information on fitting trip computor to EF GLI {6} i connected 1 but it dont light up ?
but when you press either of the 3 buttons it lights up and clock is working just doesnt stay on without buttons pressed/

yes still dont work with lights on/changed bulbs/
note i do have an issue with my interior light its never worked
thanks wayne new member.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 5:22 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names