Fordmods Logo

Modifying instrument cluster 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Modifying instrument cluster
Posted: Sat Feb 19, 2005 11:09 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1960

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 22 images

Power: 315 rwkw

Location: Under the flight path of incoming packpackers
NSW, Australia

I have a few autometer gauges I want to fit into the EA ghia cluster, I have the AR guage in there already but I want to get the boost guage in too.
Anybody done this? Was thinking of getting autometer fuel and temp guages and mounting them on a black panel around the center digital speed display and tacho section... any thoughts on this?
This is how I have it now but not happy with it

Image
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Feb 19, 2005 11:26 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 728

Joined: 5th Nov 2004

Ride: ba falcon

Location: perth
WA, Australia

sorry i have no ideas on now to help but any tips you have would be apreciated, i have the same cluster as you and im going to hook up a temp guage coz the one in the cluster is stuffed.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Feb 20, 2005 9:54 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 47

Posts: 239

Joined: 17th Jan 2005

Ride: ED 5ltr NM pajero

Location: budgewoi
NSW, Australia

how did you disarm the car out line id like to do the same except put an oil pressure guage in the same place.

cheers rod
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Feb 20, 2005 9:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1960

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 22 images

Power: 315 rwkw

Location: Under the flight path of incoming packpackers
NSW, Australia

The instrument cluster comes appart and I just removed all the lights and plastic section from behind the car out line... it requires some plastic cutting so I used a soldering iron to melt through and cut the plastic. I made up a small section of perspex to mount the guage on
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Feb 20, 2005 11:34 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 728

Joined: 5th Nov 2004

Ride: ba falcon

Location: perth
WA, Australia

hmm i pulled my cluster out today, installed my temp guage, i want to mount it in the original location, couldnt get the cluster apart tho. also i havent grounded the guage propperly so its not reading correctly yet. which screws do you unscrew to get it apart?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 21, 2005 1:35 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1960

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 22 images

Power: 315 rwkw

Location: Under the flight path of incoming packpackers
NSW, Australia

Um, dont remember off the top of my head... I just unscrewed things until it came apart, but there is some dodgy little clip things that hold it together... they break easy too.
I'll take some pics when I have it appart again
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 8:08 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names