Fordmods Logo

power windows crapped itself 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: power windows crapped itself
Posted: Thu Mar 26, 2009 8:55 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 963

Joined: 14th Jul 2007

Gallery: 3 images

Ride: AU fairmont ghia

Location: Back in
ACT, Australia

my drivers window on my EF mont has crapped itself, goes down but wont go up... ive replaced the motor and regulator but problem still persists,switches seem to be ok anyone got ideas and stumped...

 

_________________

AU FAIRMONT GHIA: 5.0 Dealer ordered SVO mods ( seeking clarification ATM), tickford suspension.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: power windows crapped itself
Posted: Thu Mar 26, 2009 8:57 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 2337

Joined: 25th Apr 2008

Ride: Boxcar Love

Location: Brisbane
QLD, Australia

If you have replaced the motor/reg assembly then it has to be an electrical problem. Use a multimeter or test light to make sure it has power on the down and up strokes at the reg plug.

 

_________________

Commodore australia's favorite car??? What a load of s**t
Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: power windows crapped itself
Posted: Thu Mar 26, 2009 8:59 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 963

Joined: 14th Jul 2007

Gallery: 3 images

Ride: AU fairmont ghia

Location: Back in
ACT, Australia

yeah figured that, was just hoping this was a common cause, so i could get a common solution lol
EDIT* what voltage should it read when the power is on?

 

_________________

AU FAIRMONT GHIA: 5.0 Dealer ordered SVO mods ( seeking clarification ATM), tickford suspension.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: power windows crapped itself
Posted: Thu Mar 26, 2009 9:25 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 771

Joined: 2nd Oct 2008

Gallery: 6 images

Ride: 94 ED falcon

Location: Brisbane, 4173
QLD, Australia

Have you checked the rubber strips that guide the glass up, mine were rusted towards the bottom and jammed the window down each time.

Did you take out the window mech and test it without the window or anything on it?

i managed to repair 2 electric ones using the wiring from the manual ones i took out.

Check my for sale thread new suff aded today,

Regards,

Michael
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: power windows crapped itself
Posted: Thu Mar 26, 2009 9:32 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 963

Joined: 14th Jul 2007

Gallery: 3 images

Ride: AU fairmont ghia

Location: Back in
ACT, Australia

yeah first figured it was the regulator so got a reg and motor, when i ripped the old one out i plugged (before i installed) the new one in to see if it worked and same thing happened no upward only down

 

_________________

AU FAIRMONT GHIA: 5.0 Dealer ordered SVO mods ( seeking clarification ATM), tickford suspension.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: power windows crapped itself
Posted: Thu Mar 26, 2009 9:34 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 2337

Joined: 25th Apr 2008

Ride: Boxcar Love

Location: Brisbane
QLD, Australia

You should have around 12v

 

_________________

Commodore australia's favorite car??? What a load of s**t
Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: power windows crapped itself
Posted: Thu Mar 26, 2009 9:38 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 963

Joined: 14th Jul 2007

Gallery: 3 images

Ride: AU fairmont ghia

Location: Back in
ACT, Australia

PIMP_LTD wrote:
You should have around 12v


thanks for the info

 

_________________

AU FAIRMONT GHIA: 5.0 Dealer ordered SVO mods ( seeking clarification ATM), tickford suspension.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: power windows crapped itself
Posted: Thu Mar 26, 2009 10:17 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 1634

Joined: 8th Jul 2007

Gallery: 21 images

Ride: EL F100 CAPRI XR EF

Power: 234 rwkw

Location: brighton
SA, Australia

could also be bad contacts in the switch. they are easy to clean up
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: power windows crapped itself
Posted: Sun Apr 05, 2009 4:01 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 300

Joined: 8th Aug 2008

Ride: BA XR8

Location: newy
NSW, Australia

Yeh thats what happened in my dads AU futura, the contacts on the switches were dirty, went down not up, somtimes didnt work at all. Try giving them a clean then see what heppens.

Matt

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: power windows crapped itself
Posted: Sun Apr 05, 2009 4:38 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 963

Joined: 14th Jul 2007

Gallery: 3 images

Ride: AU fairmont ghia

Location: Back in
ACT, Australia

the switches are in pretty bad nick anyway so am just gonna replace them, hopefully i get the ones of evilbay i want

 

_________________

AU FAIRMONT GHIA: 5.0 Dealer ordered SVO mods ( seeking clarification ATM), tickford suspension.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 5:59 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names