Fordmods Logo

Putting a voltmetre in 

 

Page 2 of 3 [ 36 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3  Next

 
Posted: Mon Apr 18, 2005 10:11 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 1372

Joined: 7th Nov 2004

Ride: Lancer Coupe

Location: Southeastern suburbs, Melbourne
VIC, Australia

right'o

cheers mate. i think i will stick to the volt meter. Ammeter is going in the too hard basket for now.

Cheers
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 2:47 am 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

Whats an ammeter measure?

Also where can I mount the voltage gague in my EF?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 9:40 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 1372

Joined: 7th Nov 2004

Ride: Lancer Coupe

Location: Southeastern suburbs, Melbourne
VIC, Australia

an ammeter measures amps i think but not sure. You can mount the volt meter anywhere really.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 10:26 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

The DMac wrote:
an ammeter measures amps i think but not sure. You can mount the volt meter anywhere really.


yes thats it, a Ammeter measures - Amps - The strength of an electrical current.

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 11:13 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 37

Posts: 651

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: falcon V8

Power: 213 rwkw

Location: clayton
VIC, Australia

a easy place to mount the volt meter is under the ashtray you can run the gauge off the lighter then it turns on and off with the car
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 12:08 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 44

Posts: 10126

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: EF Gli Ghia, XP Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

twirqurky wrote:
Whats an ammeter measure?

Also where can I mount the voltage gague in my EF?


current and put in a mid series dash slack a*** :P it will look better!!

 

_________________

Owning 1 of 67612 EF GLi Sedans made
FACT: "Chuck Norris owns the greatest Poker Face of all-time. It helped him win the 1983 World Series of Poker despite him holding just a Joker, a Get out of Jail Free Monopoly card, a 2 of clubs, 7 of spades and a green #4 card from the game Uno."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 12:44 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 11103

Joined: 15th Nov 2004

Ride: AU III XR8 Pursuit 250 ute

Location: Hobart
TAS, Australia

twirqurky wrote:
Whats an ammeter measure?

Also where can I mount the voltage gague in my EF?


That's the hardest part of aftermarket gauges, were do put them. If you do a search there's a thread with pictures of were everyones put em.

 

_________________

Heaps of performance EF/L parts for sale, including supercharged VCT motor!

2002 Ford AU Series III Falcon XR8 Pursuit 250 ute - 5.6L of V8 Windsor!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 5:09 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 1372

Joined: 7th Nov 2004

Ride: Lancer Coupe

Location: Southeastern suburbs, Melbourne
VIC, Australia

when i put it in i am gonna mount it on the A-frame, get the fast and the furious happening. I will post pics when its done.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 6:46 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

The DMac wrote:
when i put it in i am gonna mount it on the A-frame, get the fast and the furious happening. I will post pics when its done.


RICE

Quote:
current and put in a mid series dash slack a*** it will look better!!


Yeah its going to cost about the same...Autobarn want at least 79 for a voltmeter. Might look at a mid series cluster....that means I need to roder more LED globes in....f**k...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 6:53 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

twirqurky wrote:
The DMac wrote:
when i put it in i am gonna mount it on the A-frame, get the fast and the furious happening. I will post pics when its done.


RICE


I was thinking the same. Reminds me off a girl in a VH I followed this morning, She had a huge tacho mounted high on the 'A' Pillar with a smaller gauge mounted below it, looked totally f**ked. If she had an accident she'd have smacked her head on that tacho for sure. Then again it may knock some sense into her.

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 6:57 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 11103

Joined: 15th Nov 2004

Ride: AU III XR8 Pursuit 250 ute

Location: Hobart
TAS, Australia

twirqurky wrote:
Yeah its going to cost about the same...Autobarn want at least 79 for a voltmeter. Might look at a mid series cluster....that means I need to roder more LED globes in....f**k...


You should be able to get a voltmeter for like $30, I've snee them for that heaps at Autobarn.

 

_________________

Heaps of performance EF/L parts for sale, including supercharged VCT motor!

2002 Ford AU Series III Falcon XR8 Pursuit 250 ute - 5.6L of V8 Windsor!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 9:03 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 1372

Joined: 7th Nov 2004

Ride: Lancer Coupe

Location: Southeastern suburbs, Melbourne
VIC, Australia

repco have voltmeter for $20. so i was just gonna pick up one of them
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 20, 2005 2:59 am 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

twr7cx wrote:
twirqurky wrote:
Yeah its going to cost about the same...Autobarn want at least 79 for a voltmeter. Might look at a mid series cluster....that means I need to roder more LED globes in....f**k...


You should be able to get a voltmeter for like $30, I've snee them for that heaps at Autobarn.


Might check out my local Autobarn instead of the major one here on the Gold Coast.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 20, 2005 3:30 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 1372

Joined: 7th Nov 2004

Ride: Lancer Coupe

Location: Southeastern suburbs, Melbourne
VIC, Australia

i know you think the a-frame looks rice but come on guys it looks better then under the astray.

Cheers
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 20, 2005 4:36 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 67

Joined: 5th Nov 2004

Ride: EF Falcon - Manual

Location: Gold Coast
QLD, Australia

The DMac wrote:
i know you think the a-frame looks rice but come on guys it looks better then under the astray.

Cheers


depends on whether it is molded into the console or not. and it always come back to looks v legality.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 3  [ 36 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 11:52 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names