Fordmods Logo

Smartlock problem? 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Smartlock problem?
Posted: Mon Mar 28, 2005 7:53 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 37

Posts: 314

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Fairlane

Location: Cairns, Far North Queensland
QLD, Australia

Having a little problem with the EL. When I get out of the car, and try to lock it with the remote, it doesnt work :( However, if one of the doors is left open, then the locks will cycle and the horn beep etc, as its meant to do. The only time the remote works properly, is when the car has been sitting for an hour plus, and it will work to unlock, but only once... Any suggestions as to what might be causing this? Ive tried re-programming the remotes, and no difference.

 

_________________

EL GLI, White
Power windows, Fairmont/Ghia door trims, converted to manual, extractors, zorst, wade cam, stereo, Tickford ECU, Tickford body kit, XR wheel.....

Mods to come: 3:45 LSD sitting in shed!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 28, 2005 9:04 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 988

Joined: 4th Dec 2004

Ride: el faimont, dual fuel

Location: melbourne
VIC, Australia

batteries?????????

 

_________________

why do u write in here.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Mar 28, 2005 9:20 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5589

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

Is this routine with the car happening when you use either of your remote keyfobs ??

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Mar 29, 2005 8:38 am 
Tyre Shredder
Offline

Age: 37

Posts: 314

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Fairlane

Location: Cairns, Far North Queensland
QLD, Australia

Its not the batteries in the remote, and yeah, it happens all the time.

 

_________________

EL GLI, White
Power windows, Fairmont/Ghia door trims, converted to manual, extractors, zorst, wade cam, stereo, Tickford ECU, Tickford body kit, XR wheel.....

Mods to come: 3:45 LSD sitting in shed!!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Mar 29, 2005 10:31 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5589

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

- Make sure your remotes operate correctly, with the red LED remote flashing with every button press. Open and clean them if necessary - it is surprising how much crap gets in them at times.
- Check the CRKCPT LTS (spelling??) fuse - top left of your interior fuse panel anyways.
- Check the wiring around the plugs of your BEM - unplug and plug the connectors just to resettle them - there are two connectors.
- Failing that, try to substitute another BEM (maybe a big favour from a mate or whatever).
- If you have to buy another BEM, try and get a mid series BEM, for a few extra features.
You've probably tried all of this, it's about all I can suggest - there are a couple of good documents on smartlock to have a look at if you haven't already:
http://www.fordmods.com/forums/documents.php?doc=26
http://www.fordmods.com/forums/documents.php?doc=47
http://www.fordmods.com/forums/documents.php?doc=49

These docos are pretty similar, might give you a few ideas if you haven't read them already . . . . .

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 12:26 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names