Fordmods Logo

Smartlock wont go into program mode!! ARRRRGGH!! 

 

Page 1 of 1 [ 15 posts ] 

 
 Post subject: Smartlock wont go into program mode!! ARRRRGGH!!
Posted: Fri Dec 07, 2007 9:17 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 324

Joined: 19th Mar 2007

Gallery: 11 images

Ride: EL XR6

Location: Gold Coast
QLD, Australia

Ok my smartlock wont go into program mode mode. The interior light is off, air con is off, tried it on ACC key position and ON key position... no success. Ive cleaned and sanded the terminals on the switch... no success. Ive looked round and searched for answers on here but nothing.

The only thing i can think of is are there any wires for the demister switch down near the stereo harness? I may have cut something i shouldnt have when i installed my CD player but i dont think i did. Im just getting paranoid.

Failing that will unplugging the BEM and plugging it back in help?

Cheers,
Woody
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 07, 2007 9:40 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 3794

Joined: 9th Aug 2005

Ride: Hilux

Location: Mornington
VIC, Australia

is your demister light coming on in the dash?

you should have the key to the first click. then rear demister 3 times straight away! it can also take a few seconds to enter program mode so be patient

 

_________________

Now driving a Hilux

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 07, 2007 10:30 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 324

Joined: 19th Mar 2007

Gallery: 11 images

Ride: EL XR6

Location: Gold Coast
QLD, Australia

demister light is coming on so i assume the switch is fine. Ive waited a minute (an actual 60 sec) for it to activate but it gives me nothing.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 07, 2007 10:35 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 36

Posts: 210

Joined: 14th May 2005

Location: Perth
WA, Australia

Get in the car.
Close all Doors and wait 2 mins.
Insert Key
Turn to ACC
Press the Demist Button 3 times within 60 seconds of turning Key to ACC

Ignore the Demist light on the dashboard. If you do it correctly you Should turn on demist. Turn off demist. Then turn it back on.

Locks should cycle. if so program remotes then once finished turn car off and remove key. Wait for last cycle and your done.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 07, 2007 10:46 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 324

Joined: 19th Mar 2007

Gallery: 11 images

Ride: EL XR6

Location: Gold Coast
QLD, Australia

followed the instructions above exactly and still nothing. this is starting to s**t me.

Some extra info. this is the first time i have tried to get a smartlock remote to function since my ownership of the car. It did not come with one when i bought it. Also i checked all doors and the boot were shut before i did it
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 07, 2007 10:52 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 41

Posts: 3785

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Ford

Location: Victoria
VIC, Australia

Take it to your closest Ford dealership. Thats what I did with my ED when I needed a Smartlock keypad programmed into my Smartlock. I also had trouble like you are having but the bloke at Ford sorted it out quicksmart....And he did it for free.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 07, 2007 10:54 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 36

Posts: 210

Joined: 14th May 2005

Location: Perth
WA, Australia

Remove the Battery for a while. There could be a screw up.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 07, 2007 10:57 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 324

Joined: 19th Mar 2007

Gallery: 11 images

Ride: EL XR6

Location: Gold Coast
QLD, Australia

revcore wrote:
Take it to your closest Ford dealership. Thats what I did with my ED when I needed a Smartlock keypad programmed into my Smartlock. I also had trouble like you are having but the bloke at Ford sorted it out quicksmart....And he did it for free.


HAHAHAHA! Ford... do something for free!!?? Surley you jest sir!

Will taking the battery off solve anything? Everytime i disconnect the battery the car has to learn how to run properly and it takes about 3 days. Ill give it a go anyway i spose. Ill try s**t in the fuel tank at this point (getting frustrated).
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 07, 2007 10:59 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 41

Posts: 3785

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Ford

Location: Victoria
VIC, Australia

I kid you not.....They actually did it for free.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 07, 2007 11:07 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 324

Joined: 19th Mar 2007

Gallery: 11 images

Ride: EL XR6

Location: Gold Coast
QLD, Australia

Man the gods must have shined down apon you revcore. haha

Ok I know everyones probably thinking "what a retard, he cant even reprogram his remote" but i just did it on my room mates EF out the back (his remote).

s**t stuff right here
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 07, 2007 11:45 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 36

Posts: 210

Joined: 14th May 2005

Location: Perth
WA, Australia

There is possably a fault in the BEM module.
Or even the demister switch. you cant be 100% with thease Bosh Immobiliser systems.

Try the cheep ways first.

When I remove my battery the car is fine after wards. But then it learns my nanna driving.....
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Dec 08, 2007 12:39 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 324

Joined: 19th Mar 2007

Gallery: 11 images

Ride: EL XR6

Location: Gold Coast
QLD, Australia

ill take the demister switch out of the EF see if it works. how long should i levae the battery off?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Dec 08, 2007 12:43 am 
Smokin em up
Offline

Age: 36

Posts: 210

Joined: 14th May 2005

Location: Perth
WA, Australia

A hour or so will do it.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Dec 08, 2007 2:53 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 324

Joined: 19th Mar 2007

Gallery: 11 images

Ride: EL XR6

Location: Gold Coast
QLD, Australia

WOOT WOOT! All working now. Left the battery off for an hour and all is well. Cheers garsiph and everyone else.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Dec 08, 2007 4:57 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 36

Posts: 210

Joined: 14th May 2005

Location: Perth
WA, Australia

Yeah
I spent a few years at a Ford Dealership.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 15 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 9:29 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names