Fordmods Logo

speedo EA 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: speedo EA
Posted: Fri Aug 17, 2007 7:39 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 37

Posts: 32

Joined: 12th Aug 2007

Ride: mpi ea GL

Location: centralcoast
NSW, Australia

Is there a fuse for the speedo beside's the cluster fuse. boy have i F&^%ED up, went to hook up the mid series cluster and miss read the tech docco. i thought the pin 8 was already there and had to splice the wire to it, haha figured it out now but my speedo is not working?? i f**k something to do with the signal to the speedo. is there a module or something. the tacho works but :o what a fu#k up on my behalf i feel like a shmuck

 

_________________

another vrs kit please, yes it's an EA

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Aug 17, 2007 9:12 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 37

Posts: 32

Joined: 12th Aug 2007

Ride: mpi ea GL

Location: centralcoast
NSW, Australia

to be more specific live power was accidently tapped into speedo input the white wire what damage would it of caused>?? my mate was doing the tacho swap for me and f**k it :( i ended up doing it anyway i got the tacho sorted but the speedo is not working. could it be the ecu or is there a module something did burn you can smell it? any info would be appriciated thanks

 

_________________

another vrs kit please, yes it's an EA

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 18, 2007 12:44 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 37

Posts: 32

Joined: 12th Aug 2007

Ride: mpi ea GL

Location: centralcoast
NSW, Australia

what stuff should i start to sus out?

 

_________________

another vrs kit please, yes it's an EA

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 18, 2007 1:24 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 1175

Joined: 23rd Mar 2005

Gallery: 6 images

Ride: 1994 ED Fairmont

Location: Brisbane
QLD, Australia

if anything is f**k its the speedo itself.... if its now wired correctly or the speed transducer in the box could be f**k, DOUBT it though.

 

_________________

1994 ED Fairmont Champaign Gold - AU Series II Intech 4.0L - EL EFI - Thermo Fans - 4.11 LSD - Pacemaker 4480 Into Custom 3" Exhaust - Shift Kit
In Progress: EL 4 Speed Auto- 3000 STALL - To be fitted
EF Tickford Race Spec Head Port- In the shop
Custom SureCam - Chiptorque

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 18, 2007 11:14 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 37

Posts: 32

Joined: 12th Aug 2007

Ride: mpi ea GL

Location: centralcoast
NSW, Australia

i thought the cluster it self but when i put the gl cluster back in it was not working either everything else works but the speedo

 

_________________

another vrs kit please, yes it's an EA

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 18, 2007 2:29 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 37

Posts: 32

Joined: 12th Aug 2007

Ride: mpi ea GL

Location: centralcoast
NSW, Australia

fixed :D speedo sender on the gearbox and another cluster lucky it only cost 30 bucks

 

_________________

another vrs kit please, yes it's an EA

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 19, 2007 12:22 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 1175

Joined: 23rd Mar 2005

Gallery: 6 images

Ride: 1994 ED Fairmont

Location: Brisbane
QLD, Australia

Glad to help man!

 

_________________

1994 ED Fairmont Champaign Gold - AU Series II Intech 4.0L - EL EFI - Thermo Fans - 4.11 LSD - Pacemaker 4480 Into Custom 3" Exhaust - Shift Kit
In Progress: EL 4 Speed Auto- 3000 STALL - To be fitted
EF Tickford Race Spec Head Port- In the shop
Custom SureCam - Chiptorque

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 12:16 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names